10 / 05 / 2024

Korozyon nedir?

Korozyon nedir?

Depremde yıkım tehlikesine yol açan korozyon nedir? Korozyon nasıl oluşur? Korozyonu önlemek için ne yapılması gerekir? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..



Korozyon nedir?


Korozyon; su yalıtımı yapılmamış binalarda, beton içindeki taşıyıcı özellikteki demirlerin paslanmasıdır. Korozyon, yapıların taşıyıcı sisteminin çürümesine ve zamanla zayıflamasına sebep oluyor. Su yalıtımı olmayan binalarda 10 yıl sonra betonun içindeki bu donatı başlangıçtaki taşıma kapasitesinin, belli koşullarda yaklaşık olarak yüzde 66’sını korozyon nedeniyle kaybediyor. 



Korozyon nasıl oluşur?



Korozyon, metallerin doğaya karışma süreci noktasında öne çıkan bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Metal ve alaşımlarının çoğunlukla sulu ve gaz ortamlardan oluşan çevreleri ile girdikleri elektrokimyasal ve kimyasal tepkimeler sonucu uğradıkları hasar korozyon olarak adlandırılıyor.



Korozyon su yalıtımının binaların sağlamlığı için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Su yalıtımı binaların taşıyıcı sistemlerini suyun zararlı etkilerinden ve korozyondan koruyarak güçlü olmasını sağlıyor.



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön