20 / 05 / 2024

binalarda korozyon hasarı

binalarda korozyon hasarı

Depremde yıkım tehlikesine yol açan korozyon nedir? Korozyon nasıl oluşur? Korozyonu önlemek için ne yapılması gerekir? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Binalarda güçlendirme yaptırırken neye dikkat etmeli? Uzmanı tek tek açıkladı!

Asrın felaketinin vurduğu 11 şehirdeki binalardaki hasar durumu en çok konuşulan konular arasında yer alırken vatandaşlar da binalarda güçlendirme yaparken nelere dikkat edeceğini merak ediyor. İşte bina güçlendirme yaparken dikkat edilecekler...

Şiddetli depremlerin binalarda yapacağı hasarı önceden ölçebilecek yeni bir sistem bulundu...

Avusturya'daki Graz Teknik Üniversitesi (TU), şiddetli bir depremden sonra depremin binalara verebileceği hasarı önceden ölçebilecek yeni bir teknoloji geliştirdiklerini duyurdu. Açıklamaya göre yeni yöntem kullanılarak 20 bin kilometre uzaktan bile milimetrik hassasiyetle ölçüldüğü kaydedildi. İşte

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Elazığ’da 6 Şubat deprem felaketinin ardından incelenen çoğu binanın hasar kaydı, itirazlar sonucunda değişiyor. Ev sahipleri, hasar durumunun kesinleşmesi için açılan davaların sonuçlarını bekliyor.

Beklenen İstanbul depreminin büyüklüğü 7.9'u bulabilir! Japon uzman bu 7 ilçeyi uyardı: Binalarda çok hasar olacak!

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı bir son dakika açıklamasında bulundu ve 7 ilçeyi uyardı. İşte uzman isimin o açıklaması...

Binalardaki korozyon depreme dayanıklılığı azaltıyor: İstanbul'da da 2000'den önceki binalarda korozyon had safhada!

İstanbul'da özellikle 2000'nden önce yapılan yapıların birçoğunda görülen korozyonun binaların taşıma gücünde düşüşe sebep olduğu, bu sebeple kentteki yapı stokunun hızlı şekilde yenilenmesi gerektiği belirtildi.

Depremden etkilenen 11 ildeki natamam binalarda hasarların gizlenmesine geçit verilmeyecek!

Depremlerden etkilenen 11 şehirdeki teknik heyet tarafından natamam binalarda hasar tespit incelemelerine başlandı. Böylelikle inşa halindeki binalarda meydana gelen deprem hasarının sıva ve boyayla kapatılarak gizlenmesinin de önüne geçilecek.

İzmir Bayraklı'da hasar gören apartmanları tahliye etmeyen esnafa tepki!

Aylar önce İzmir'de gerçekleşen ve en çok Bornova ile Bayraklı ilçelerinde ağır hasara yol açan depremin sonrasında onlarca apartman tehlikeli olması nedeniyle tahliye edildi.  Ancak hasar gören binalarda hala faaliyet gösteren esnaflar, tepkilere neden oldu.

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi!

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi. Ekip, 10 gün boyunca hafif, orta ya da ağır hasarlı binalarda incelemeler yapacak.

İzmir'de yeni binalarda da hasar oluştu! İç malzemede ucuza kaçılmış!

İzmir'de yaşanan felaketten sonra sosyal medyada dolaşan yeni bina görüntüleri şaşkınlık yarattı. İnşaat mühendisleri binalarda kolonların sağlam olduğunu belirtse de yeni binalarda iç malzemede ucuza kaçıldığını söylüyorlar. 

Murat Kurum: Tüm binalarda hasar tespiti yapacağız! 

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem bölgelerinde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konutların inceleneceğini ve bütün binalarda hasar tespitlerin yapılacağını belirtti.

Bahçelievler'deki patlamada çevredeki binalar hasar gördü!

İstanbul Bahçelievler'de 1 kişinin ölümü 10 kişinin de yaralanmasına sebep olan patlama nedeniyle, yan binalarda da hasar meydana geldi. Bir dairenin oturma odasının duvarı yıkıldı.

Elazığ'daki hasarlı binalarda şaşırtan görüntü!

Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören binalarda yapılan incelemelerde şaşırtan detaylar ortaya çıktı. Çok sayıda binanın 2005'de yasaklanan elle üretilmiş betondan yapıldığı tespit edilirken, bazı hasarlı binalarda ise betonun parçalandığı görüldü...

Bahçelievler'de çöken binanın çevresindeki apartmanlar incelendi!

Bahçelievler'de dün çöken apartmanın çevresinde zarar gören ve tahliye edilen binalarda inceleme hasar tespit çalışmaları yapıldı...

binalarda korozyon hasarı Haberi

binalarda korozyon hasarı

Korozyon nedir?


Korozyon; su yalıtımı yapılmamış binalarda, beton içindeki taşıyıcı özellikteki demirlerin paslanmasıdır. Korozyon, yapıların taşıyıcı sisteminin çürümesine ve zamanla zayıflamasına sebep oluyor. Su yalıtımı olmayan binalarda 10 yıl sonra betonun içindeki bu donatı başlangıçtaki taşıma kapasitesinin, belli koşullarda yaklaşık olarak yüzde 66’sını korozyon nedeniyle kaybediyor. 



Korozyon nasıl oluşur?



Korozyon, metallerin doğaya karışma süreci noktasında öne çıkan bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Metal ve alaşımlarının çoğunlukla sulu ve gaz ortamlardan oluşan çevreleri ile girdikleri elektrokimyasal ve kimyasal tepkimeler sonucu uğradıkları hasar korozyon olarak adlandırılıyor.



Korozyon su yalıtımının binaların sağlamlığı için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Su yalıtımı binaların taşıyıcı sistemlerini suyun zararlı etkilerinden ve korozyondan koruyarak güçlü olmasını sağlıyor.



Tuğçe...