07 / 05 / 2024

KOSGEB'ten kendi işini kurmak isteyenlere tam 1 milyon 685 bin TL destek!

KOSGEB'ten kendi işini kurmak isteyenlere tam 1 milyon 685 bin TL destek!

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimine destek olmak amacıyla KOSGEB, yeni bir kredi desteği sunuyor. Bu kez, üst limiti 1 milyon 685 bin TL olan hibe ve faiz destekli krediler verilecek. KOSGEB desteğinden faydalanmak için sağlanması gereken şartlar...



Girişimcileri desteklemek amacıyla faaliyet gösteren KOSGEB, pandemi sürecinde işletmelerin finansal yükünü hafifletmek için destek miktarını artırdı. Hem kredi hem de hibe programlarında artışa giden KOSGEB, yeni duyurusuyla birlikte işletmelere 1 milyon 685 bin TL’ye kadar destek sağlayacağını açıkladı.

Belli şartlar altına verilecek destek ile işletmelerin rekabet güçlerinin artması, kurumsallaşma ve markalaşma düzeylerinin yükseltilmesi ve ekonomideki paylarının artırılması amaçlanıyor.

 KOSGEB ten kendi işini kurmak isteyenlere tam 1 milyon 685 bin TL destek!

Her desteğe ayrı ödeme planı ile KOSGEB desteği

KOSGEB, yeni destek programı kapsamında 13 farklı destek kalemi belirlediğini duyurdu. İşletmelerin yurt içi fuarlara katılımı halinde 100 bin TL'ye kadar destek alabileceği belirtilirken, bu desteğin %60'ının hibe olarak verileceği açıklandı. Yurt dışı iş gezileri için belirlenen ödeme miktarı ise 90 bin TL olarak belirlendi.

Ayrıca işletmelerin nitelikli eleman istihdam etmesi veya yetiştirmesi halinde KOSGEB 150 bin TL'ye kadar destek sağlayacak. Tasarım desteği için 75 bin TL, sınai mülkiyet hakları desteği için 100 bin TL, belgelendirme desteği için 300 bin TL ve test ve analiz desteği için de 300 bin TL ayrıldığı ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön