19 / 05 / 2024

Kovancılar'a arıtma tesisi inşa edilecek!

Kovancılar'a arıtma tesisi inşa edilecek!

M. Sait Dağoğlu ve İller Bankası Bölge Müdürü Ali Tekataş, DSİ 9. Bölge Müdürü Okan Bal’ı ziyaret etti. Bir önceki ziyarette görüşülen yeri ve yapım süreci konusunda görüş birliğine varılan arıtma tesisinin bu kez hibe yoluyla yapılması kararlaştırıldığı




Elazığ’ın Kovancılar ile Palu ilçelerinin yararlanacağı arıtma tesisi hibe yoluyla Sevdili Köyü yanına yapılacağı belirlendi.

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Palu Belediye Başkanı M. Sait Dağoğlu ve İller Bankası Bölge Müdürü Ali Tekataş, DSİ 9. Bölge Müdürü Okan Bal’ı ziyaret etti. Bir önceki ziyarette görüşülen yeri ve yapım süreci konusunda görüş birliğine varılan arıtma tesisinin bu kez hibe yoluyla yapılması kararlaştırıldığı öğrenildi.

Ziyarette ilgili bilgi veren Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, "Murat nehrinin Seydili köyü yanına yapılması kararlaştırılan arıtma tesisi hibe yoluyla yapılacak. Bu tesis Kovancılar ve Palu ilçelerimize büyük ölçüde katkı sağlayacak. Yaptığımız girişimler sonucu maliyeti yüksek olan arıtma tesisinin hibe yoluyla ilçelerimize kazanımını sağlamış olduk. Bu konuda bizlere destek veren her kese teşekkür ediyoruz" dedi.



Milliyet


Geri Dön