13 / 05 / 2024

Kovid-19 sonrası yeni trend: Müstakil evler!

Kovid-19 sonrası yeni trend: Müstakil evler!

Armağan Gayrimenkul’ün sahibi Armağan Ayşakar, koronavirüs salgını sonrasında vatandaşların konutta müstakil yaşamı benimseyeceğini, daha çok yeşil alana sahip izole yaşam sağlayan projelerin revaçta olacağını belirtti...



Koronavirüs salgınının hemen hemen etkilemediği sektör bulunmazken, Türk ekonomisinin lokomotifi olan inşaat ve gayrimenkul sektörü de salgından olumsuz etkilendi.

Ülke genelinde normale dönme adımlarının başlaması ile birlikte piyasalarda toparlanma çalışmaları devam ederken, Armağan Gayrimenkul’ün sahibi Armağan Ayşakar, salgın öncesi ve sonrası yaşanan sektörel gelişmelerle ilişkin konuştu. Ortadoğu Gazetesi'nden Göktuğ Efil'in haberine göre; Armağan Ayşakar, inşaat sektörünün Kovid-19 salgını sonrasında topalanabilmesi için daha büyük teşvikler gerektiğini belirtti.

"İnşaat Sektöründe Daha Büyük Teşvikler Gerekli"

Armağan Ayşakar, hükümetin açıkladığı istikrar paketi kapsamında 500 bin TL'nin altındaki konutlarda kredilendirme oranının yüzde 80’den yüzde 90’a çıkarılmasının sektörü olumlu etkileyeceğini belirtti. Ayşakar, konut almak isteyen alt ve orta gelir grubundaki alıcılar için bu desteğin önemli olduğuna ancak bunun yeterli olmayacağına ve daha geniş kapsamlı teşviklere ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

"Yeni Dönemde Müstakil Yaşam Trend Olacak"

TÜİK verilerine göre, yabancılara yönelik konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22 arttığını vurgulayan Ayşakar, bu konuda lider ilin İstanbul olduğunu belirtti. 

Kovid-19 salgınıyla beraber yabancıların taleplerinin de düşüşe geçtiğine vurgu yapan Ayşakar, "Yabancılara konut satışının hem sektörümüze hem de ülke ekonomisine katkısını göz ardı etmemek gerekiyor. Küresel çapta olan bu salgının tüm dünyada etkisini yitirmesiyle birlikte yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin katlanarak aratacağına inanıyoruz" dedi. 

Konut tipi olarak ise yeni dönemde müstakil yaşamın benimseneceğini, daha çok yeşil alana sahip izole yaşam sağlayan projelerin revaçta olacağına dikkat çekti. 

Koronavirüste villa satışları patladı!

Müstakil yazlıklara rekor talep!


Geri Dön