03 / 05 / 2024

Kovid-19'la karavanlara talep arttı!

Kovid-19'la karavanlara talep arttı!

Koronavirüs sonrası izole olmak isteyen vatandaşlar karavan arayışlarını artırdı. İzole, özgür tatil yapmak isteyen vatandaşlar karavanlara odaklandı...



Pandemi sonrası dönemde kalabalık oteller yerine izole tatile yönelik ilgi artacak gibi görünüyor. Bu nedenle bağımsız tatil yapmak isteyenler karavanlara odaklandı. İşte, en çok tercih edilen altı karavan modeli...

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; pandemiyle birlikte tatil kavramı da değişmeye başladı. Tek başına veya ailesiyle izole bir tatil yapmak isteyenler karavan dünyasını keşfetmeye başladı. Karavan rotaları ve kamp alanları bu yılın en popüler dinlenme seçenekleri arasında yer alacak gibi görünüyor. Karavanların eskiye kıyasla çok daha konforlu olmaları yıldızının hızla parlama sebepleri arasında.

Tek başına, özgürce, izole bir tatil yapmak isteyen, kafasına göre o koydan bu koya geze geze yazın tadını çıkarmak isteyenler için de, ailecek güvenle tatil yapmak isteyenler için de uygun modeller var. İhtiyacınıza göre kendinize uygun karavan yaptırma imkanı da mevcut. Türkiye'de istediğiniz model ve iç tasarımda karavan yaptırabileceğiniz firmalar bulunuyor. Bunların arasında Başoğlu, Emeksan, Saly, Erba, Imaj, Pino, Dolphin, Aysan. Moda, Soyut ve Tako ilk akla gelen firmalar. Mutfak, yatak, banyo, oturma alanı ya da neye, ne kadar yaşam alanina ihtiyacınız varsa, kendinize göre "tekerlekli bir ev" yaptırmadan ya da satın almadan önce en popüler modellere bir göz atın.

KLASİK ÇEKME KARAVAN 

Özgür yaşam severlerin en popüler karavan modeli. Genellikle 2-6 kişilik kapasitesi olan bu klasik modellerde, klozet, lavabo, duş, ocak ve tezgah gibi detaylar yer alıyor. Bailey, Coachman, Elddis, Lunar, Swift Group bu modelin üreticileri öne çıkıyor.

KÜÇÜK GÖZYAŞI RÖMORKLARI 

Bu şirin römorklar küçük araçlar tarafından çekişe uygundur. ATV'ler tarafından bile kolaylıkla çekilebilirler. iki kişilik bu modellerde mutfak bagaj kapağı altında yer alıyor. 750 kilonun altında olduğu için ruhsat çıkarmak gerekmiyor. Türkiye'de Başoğlu Karavan tarafından üretiliyor.

THE STYLISH T@B 

Bu model karavanlara, klasik çekme karavan ile gözyaşı römorklarının bir kırması denilebilir. Ebat olarak gözyaşı modelinden daha büyük, içinde tuvalet, duş ve katlanınca oturma alanı olan bir yatağı bulunuyor. Türkiye'de Pino Karavan tarafından üretiliyor.

TAVANI YÜKSELEN KARAVANLAR

Bu model, ayağa kalktığınızda başınız tavana çarpmasın diye akordeon tarzı bir tavana sahip. Küçük bir model olduğu için her yere sığması bir avantaj. Seri üretimi bulunmasa da karavan üretici firmalara yaptırmanız mümkün.

MİNİ KARAVANLAR 

Küçük ve ucuz bir model, bisikletle bile çekilebiliyor. Tek başına seyahati, özgür olmayı, alıp başını kaçmayı sevenler için ideal. İçini yatak olarak tasarlatmak da mümkün. Tercihen içine ya mini bir mutfak ya da tuvalet yaptırabilirsiniz. Ülkemizde Emeksan ve Pino tarafından üretilebiliyor.

BEŞ TEKERLEKLİLER 

Normal bir karavandan daha yüksek bir tavan boşluğuna sahip olan bu modeller kamyonet türü araçlarla çekilebiliyor. Geniş yaşam alanina sahip, hatta içinde seperatörlerle bölünebilen mekanlar olabiliyor. Konforlu yaşamı seven aileler için ideal.

Apartmanlar ve rezidanslar yerini bahçeli evlere bıraktı!

Gayrimenkulde yeni ilgi odağı: Arsalar!


Geri Dön