03 / 05 / 2024

Kovid-19'la sitelerin yerini villalar aldı!

Kovid-19'la sitelerin yerini villalar aldı!

Koronavirüs salgını tüm sektörleri etkiledi. Bütün dünyada etkisini gösteren pandemi, inşaat ve konut sektöründe de değişikliklere neden oldu. İsra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tavlı, sektördeki değişimleri değerlendirdi.



Bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi tüm dengelerle oynadı. Yeni Şafak Gazetesi'nden Hamide Hangül'ün haberine göre; dijitalleşmenin ön planda olduğu, balkonu ve bahçesi olan konutlara talebin artış gösterdiği bir süreç başladı. 

Kovid-19 la sitelerin yerini villalar aldı!

Pandemiyle mücadele hız kesmeden sürerken, uzun vadeli düşünen yatırımcı Türkiye’deki yatırımlarına ara vermedi. Yabancının radarındaki projelerden biri de İsra Holding tarafından hayata geçirilen V Mall İstanbul oldu. Başakşehir’de 1.2 milyar TL'lik yatırımla inşa edilen, Çam ve Sakura şehir hastanelerine yakın mesafede konumlanan proje, 14 ülkeden yatırımcının radarında. İsra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tavlı projenin detaylarını anlattı ve sektörü değerlendirdi. Koronavirüs salgınıyla bir yavaşlama yaşansa da sektördeki büyümenin yavaşlamadığına dikkat çeken Tavlı, böylelikle 300 alt sektöre ikamenin devam ettiğine dikkat çekti.

TALEBİ DOĞRU OKUDUK

Bu dönemde yabancılara satış ve ortaklık isteklerini doğru değerlendirdiklerini ifade eden Tavlı, son üç senede Emlak Konut GYO'dan yapılan alımları da talebe göre projelendirdiklerini dile getirdi. İnşaat, gayrimenkul, turizm olmak üzere bünyelerinde 10’un üzerinde firma bulunduğunu anlatan Tavlı, “Holding bazında ana nokta olarak yüzde 100 Türk firmasıyız. Ancak diğer firmalarımızda proje bazlı farklı uluslararası ortaklıklarımız var” dedi.

Kovid-19 la sitelerin yerini villalar aldı!

BANKA DERDİMİZ YOK

Tavlı, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“Yeni nesil akıllı AVM projesi V Mall İstanbul’da ruhsat çıktı. Şu anda hafriyat çalışmaları sürüyor. Tamamlandığında ilk dijital AMV olacak. Çam ve Sakura şehir hastanelerinin yanı başında, Kanal İstanbul ile İstanbul Havalimanı'nın kesişme noktasında yer alıyor. Bu projede yüzde 50’sini kendimizde tuttuk, yüzde 50’sini ortaklıklara açtık. Proje ortaklıkları arasında Danimarka, Katar, Kuveyt, Suud, Pakistan, Hollanda gibi 14 farklı ülkeden iş insanı bulunuyor” dedi. Firma olarak çoklu ortaklıklı yapıyla riski dağıttıklarının altını çizen Tavlı, “Banka gibi bir derdimiz yok. Kur riski derdimiz yok. Daha operasyonel olarak hareket ediyoruz.”

PANDEMİ İLE ORTAYA ÇIKAN YENİ YAŞAM MODELİ BURADA

Kovid-19 salgınıyla birlikte sektörde ciddi bir farkındalık meydana geldiğini vurgulayan Tavlı, kendi projelerinde de doğayla iç içe ve daha çok yeşil alanın öne çıkacağına dikkat çekti. Tavlı, şunları söyledi: 
“Şirket olarak bu noktalara yatırım yapıyorduk. Şimdi bu yatırımın ne kadar önemli olduğunu pandemiyle de gördük. Kovid-19 öncesinde başlattığımız V Orman da doğayla iç içe olan bir projelerimiz. Burada 70 adet villa, apart, otel, tarım arazileri, hayvan çiftliği, insanların sütünü gidip kendisinin sağabileceği, balık tutabileceği bir proje geliştirdik.”

Kovid-19 la sitelerin yerini villalar aldı!

SİTE YERİNE VİLLA ÖN PLANA ÇIKIYOR

Koronavirüs pandemisiyle beraber yeni yerleşim alanlarınd siteden çok villaların ön planda olacağına vurgu yapan Abdurrahim Tavlı, “Pazar bunu tercih edecek, üreticiler de buna uyacak. Pandemi öncesi apart daireler talep görüyordu. Şimdi sitelerin yerini yoğun olarak villalar alacak diyebiliriz. Villalara ciddi talep var. Hatta rezervi olanlar eritti, yeni noktada arayışlarının olduğunu görüyoruz. Biz de bunlardan biriyiz” diye konuştu. 

Villa projelerinde orta kesimde ciddi bir açık bulunduğunu işaret eden Tavlı, “Normal sosyal konut, sosyal villa anlayışıyla oturtulmalı. Ciddi bir pazar var orada” ifadelerini kullandı.

Bodrum'da müstakil villa kiraları dudak uçuklatıyor!

Villa kiralamalarında vurgunlar arttı!


Geri Dön