28 / 12 / 2024

Koza Altın, Çukuralan işletmesindeki faaliyeti durdurmayı mahkemeye taşıdı!

Koza Altın, Çukuralan işletmesindeki faaliyeti durdurmayı mahkemeye taşıdı!

Koza Altın İşletmeleri AŞ, "Şirketimizin Çukuralan madenindeki faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin İzmir İl Özel İdaresi'nce gerçekleştirilen işlemin iptali amacıyla mahkemeye başvurularak yasal prosedür başlatılmıştır." açıklamasında bulundu...




Koza Altın İşletmeleri AŞ, geçtiğimiz günlerde, Çukuralan işletmesindeki faaliyetlerin  İzmir  İl Özel İdaresi kararıyla durdurulmasını mahkemeye taşıdı. 


Şirket yetkilileri tarafından, konuyla ilgili Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama gönderildi. KAP’a gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şirketimizin Çukuralan madenindeki faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin İzmir İl Özel İdaresi'nce gerçekleştirilen işlemin iptali amacıyla mahkemeye başvurularak yasal prosedür başlatılmıştır.”


Koza Altın İşletmeleri’nin 5 altın madeninden biri olan Çukuralan işletmesindeki faaliyetler İzmir İl Özel İdaresi tarafından ‘Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi’ bulunmadığı iddiasıyla durdurulmuştu. Koza Altın İşletmeleri yetkilileri, bunun üzerine 31 Aralık'ta KAP’a yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullanarak yasal yollara başvuracaklarını dile getirmişti: “Şirketimizin Çukuralan işletmesindeki faaliyetler İzmir İl Özel İdaresi'nce ‘Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi’ bulunmaması gerekçesiyle durdurulmuştur. İdareden alınan yazıda da belirtildiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün 20.02.2013 tarih ve 2896 sayılı ve 20.02.2014 tarihine kadar geçerli olan geçici faaliyet belgesi mevcuttur. Çevre izin ve lisans belgesiyle ilgili olarak istenen tüm gerekli belge ve bilgiler zamanında ilgili kurumlara iletilmiştir. Kamu tarafından şirketimizden istenen ve zamanında tarafımızdan verilmeyen hiç bir eksik belge ve döküman bulunmamaktadır. Bununla birlikte faaliyetlerimize dayanak olan 11.03.2011 tarihli Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu belgesi yürürlükte olup, hiçbir bir sorun bulunmamaktadır. Buna rağmen durdurma işlemi yapılmıştır. Şirketimizin yüzde yüz yerli sermayeli tek Türk altın şirketi olduğunu, en çok vergi veren üçüncü özel sanayi kuruluşu olduğunu, her tür yasal mevzuata hassasiyetle uyduğunu ifade etmiştik. Bilindiği üzere işletmelerimiz Avrupa Birliği madenciler birliği tarafından dünya madenciliğine örnek olarak gösterilmektedir. Bugüne kadar şirketimiz tarafından yasal mevzuatın tüm gerekleri zamanında hassasiyetle yerine getirilmiş, yasalardan kaynaklanan haklarımız dışında hiçbir imtiyaz talebimiz de olmamıştır. İki bin kişiden fazla personelin görev yaptığı ve halka açık olan bir şirket olarak bu işlem nedeniyle tüm yasal yollara başvurulacaktır.”


Bugün


Geri Dön