03 / 05 / 2024

Kozan Devlet Hastanesi 2014 sonunda açılacak!

Kozan Devlet Hastanesi 2014 sonunda açılacak!

Kozan Devlet Hastanesi inşaatı son aşamaya geldi. AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar'a durumun aktarıldığını ve projenin 200 yataklı olarak revize edilerek yatırıma dönüştürüldüğünü belirtti.




Adana'nın Kozan ilçesinde, 21 Aralık 2012 tarihinde temeli atılan 200 yataklı Kozan Devlet Hastanesi inşaatı son aşamaya geldi. 


Kozan Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Mete Sabri Güngören ve Hastane Müdürü Çağlar Çoban yaptıkları açıklamada, yeni hastane projesi ile ilgili çalışmaların ilk olarak 2009 yılında başladığını, dönemin idaresi tarafından 100 Yataklı Ek Bina İnşaatı için proje hazırlatıldığı ancak girişimin proje aşamasında kalmasından dolayı 2010 yılında değişen hastane yönetimince, AK Parti  Adana  Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar'a durumun aktarıldığını ve projenin 200 yataklı olarak revize edilerek yatırıma dönüştürüldüğünü belirtti. 

21 Aralık 2012 tarihinde temeli atılan yeni sağlık tesisi inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini, haziran ayı itibarıyla fiziki ve nakdi gerçekleşme oranı yüzde 80 olduğunu belirten Güngören ve Çoban şunları kaydetti: "18 milyon 269 bin TL ile ihale edilen yeni hastanemizin bugüne kadar ödeneklerinde hiçbir aksama yaşanmamıştır. Son günlerde yeni hastane inşaatının ödenek yetersizliği nedeniyle durduğu söylentilerinin kamuoyunu yanıltma amaçlı olarak ortaya atıldığı aşikardır. İnşaatın durma iddiasının aksine dış cephe giydirme ve kapasite artırım taleplerimizden dolayı inşaatta iş artışına gidilmiş bu sebeple inşaatın eylül ayında tamamlanması planlanmaktadır. TOKİ'den Sağlık Bakanlığına devir ve geçici kabul işlemlerinin ardından 2014 sonunda yeni sağlık tesisimizin hizmete açılması planlanmaktadır." 



Adana İlk Haber




Geri Dön