27 / 04 / 2024

KPSS puanı ile üniversiteye kadın erkek personel alımları yapılacak!

KPSS puanı ile üniversiteye kadın erkek personel alımları yapılacak!

Personel alımı haberi bekleyenlere yine güzel bir haber geldi. Yapılan açıklama kapsamında aktarılan son habere göre Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında üniversite personel alım ilanı açıklandı. Sözleşmeli olarak yapılacak personel alımına kadın erkek başvuru yapılabileceği bildirildi.



Resmi Gazete’de yayımlanan haber kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi’ne personel alımı başladığı kaydedildi. Sözlü sınav başarısına göre sözleşmeli personel alımı yapılacağının altını çizen resmi kurum, başvuruların bugün başlayacağını bildirdi.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI

KPSS puan şartı ile yapılacak personel alımı bugün başladığı duyuruldu. Başvurular 13 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek ve personel alımında sonuçlar 29 Aralık 2023 tarihinde açıklanacak olup, adayların 15-16 Ocak 204 tarihinde sözlü sınava gireceği kaydedildi. Başvuruda bulunmak isteyenler için yapılan açıklama şu şekilde: “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli personel olarak istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” ek 2 nci maddesinin (c) fıkrası uyarınca Rektörlüğümüz tarafından yapılacak olan sözlü sınav başarısı sırasına göre sözleşmeli personel alımı yapılacaktır” denildi.

KPSS puanı ile üniversiteye kadın erkek personel alımları yapılacak!

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI 

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşıyor olması.

- Arşiv araştırmasının ve güvenlik soruşturmasının olumlu geçmesi durumu.

- KPSS’den kaydedilen puanları alabiliyor olması.

- Genel başvuru şartlarını taşıyan adaylar için başvurular bu sabah itibarıyla başladı.

- 18-35 yaş arasında olması.

HANGİ MESLEKLER İÇİN ALIM YAPILACAK?

Yapılan açıklama kapsamında, üniversiteye yapılacak olan kadın erkek personel alımında alım yapılacak mesleklerin Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile Destek Personeli için olacağı kaydedidildi. En az lise en fazla ise ön lisans mezunu adayların başvurabileceği açıklandı. Destek personeli için de aşçı ve temizlik görevlisi alınacağı bildirildi. 

İlana ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak isteyenler Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında ilanı görüntüleyebilir ya da İŞKUR'un kamu iş ilanları üzerindeki sekmesi üzerinden üniversite personel alım ilanını inceleyebilir.

Sağlık Bakanlığı KPSS puanıyla personel alımı yapacak...

İŞKUR açıkladı! KPSS'siz bekçi alımı yapılacak...

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS şartsız personel alacak! İşte başvuru şartları!

İŞKUR duyurdu! Hastanelere KPSS’siz Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi alımı gerçekleşecek

Geri Dön