19 / 05 / 2024

KPSS'den en az 50 puan şartı aranıyor! Hangi mesleğe kaç kişi alınacak? İşte koşullar

KPSS'den en az 50 puan şartı aranıyor! Hangi mesleğe kaç kişi alınacak? İşte koşullar

Kamu personel alımlarını takip edenler için Resmi Gazete’de önemli bir ilan çıktı. 26 Aralık Pazartesi Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre ikamet şartı olmadan kamu kurumuna 50 ve 60 KPSS puanı ile memur alımı olacak. Başvurular resmen başladı. İşte başvuru şartları ve ilan detayları...



Lise, ön lisans ve lisans mezunlarını ilgilendiren yeni bir ilan açıldı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi personel alımı yapacağını duyurdu. Alımların destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, teknisyen ve büro personeli kadroları için yapılacağı belirtildi.

Başvuruda bulunmak isteyen adayların KPSS puan şartını taşıması gerekmekte. Destek personeli için lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylara yönelik farklı kadrolar açıldı ve başvuru için en az 50 KPSS şartı var. Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosu için lise ve ön lisans mezunu adaylara yönelik kadrolar açıldı ve en az 50 KPSS şartı aranmakta. Teknisyen kadrosu ön lisans mezunları arasında seçilecek ve başvuru için 60 KPSS şartı aranmakta. Büro Personeli ise lisans mezunları arasında seçilecek ve başvuru için 60 KPSS şartı aranmakta.

Lisans mezunları için KPSS P3, Ön lisans mezunları için KPSS P93 ve Lise mezunları için KPSS P94 puan türlerinden alım yapılacak.

Alımlarda mülakat yapılmayacak. Adayların başvurduğu KPSS puanına göre sıralamalar yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön