06 / 05 / 2024

KRC Elektromarket 2023'te 100 mağazaya ulaşacak!

KRC Elektromarket 2023'te 100 mağazaya ulaşacak!

2004 yılında Eskişehir’de kurulan KRC Elektromarket, Bursa, Kütahya, Manisa ve İzmir gibi çevre illerde hızla yayılıyor. 2011 yılında yüzde 65 büyüyen şirket, bu yıl da yüzde 30 büyüme planlıyor...



TÜRKİYE’NİN önde gelen yerel elektro market zinciri olmayı hedefleyen KRC Elektromarket, mağaza sayısını hızla artırıyor. KRC Elektromarket Genel Müdürü Hakan Kıraç, şube sayısını yılsonuna kadar 12’ye çıkaracaklarını belirtiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023 hedefi ise 100 mağaza ile hizmet vermek.


KRC Elektromarket, sektöründe öncü bir şirket olma yolunda hızla ilerliyor. Şirketin bugüne geliş hikâyesini anlatır mısınız?


KRC Elektromarket, 2004 yılında Eskişehir’de kuruldu. Kısa sürede sektörde yakaladığımız başarı bizi farklı illerde de şube açmaya yöneltti. Öncelikli olarak Eskişehir’e yakın illerde büyümeye karar verdik. Çünkü bir yandan büyürken, diğer yandan sektörde bizi farklı kılan ve başarıya ulaştıran değerlerimizi yitirmek istemiyoruz. 2005 yılında Bursa şubemizi hizmete açtık. Bu şubeyi bölgede aktif ve öncü bir kurum haline getirdikten sonra 2008 yılında Balıkesir şubemizi faaliyete geçirdik. 2009 yılında ise Manisa ve Kütahya şubelerini hizmete açtık. 2010 yılına geldiğimizde önceki şubelerimizde yakaladığımız başarı ve aldığımız güçle yeni şubeler için kolları sıvadık. Önceden her yıl bir şube açarken 2010’dan sonra yılda iki şube birden açmaya başladık. 2010’un nisan ayında Bursa İnegöl şubemiz hizmete girdi. Yine aynı yılın aralık ayında ise Balıkesir Bandırma şubesini açtık. Ardından Eskişehir Çarşı, Afyon ve  İzmir  Kemalpaşa’da da şube açarak zincirin halkalarını genişletmiş olduk.


Şu anda sektörde hangi noktadasınız?


Şube sayısını artırırken Eskişehir’de bulunan yönetim binamızı da faaliyete aldık. Büyümeyle birlikte kurumsal alt yapımızı da güçlendiriyoruz. Çünkü farklı bölgelere yayıldıkça şirketlerin kurumsallaşmaları gerekiyor. Aksi takdirde hizmet ve ürün kalitenizden taviz vermek durumunda kalabilirsiniz. Biz bunun farkında olduğumuzdan dolayı kurumsal yapımızı büyümemize paralel olarak güçlendirdik. Bilecik Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika yatırımı yapma kararı aldık. Fabrikayı 20 bin metrekare alan üzerinde kuruyoruz. Şubelerimize daha iyi hizmet vermek için böyle bir yatırıma ihtiyaç vardı. KRC Elektromarket olarak sektörün önde gelen şirketlerinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda da ciddi adımlar atıyoruz. Tüm bunların sonucunda 2011 yılında Eskişehir’de en fazla ciro gerçekleştiren 15 firma araşma girmeyi ba-şardık. Eskişehir gibi büyük sanayi tesislerinin bulunduğu bir ilde üstelik 7 yıl gibi kısa bir sürede bu başarıyı yakalamak bizi mutlu etti.


Birçok firmanın bayiliğini de yapıyorsunuz. Bu firmalar arasında kimler var?


Siemens’in Türkiye’deki 5 motor bayisi arasında stoklu çalışan iki firmadan biri biziz. 315 Kilowat’a kadar stoklarımızda ürün bulunuyor. Enerjinin değerli olduğu bu dönemde tasarruflu çalışan motorlar satıyoruz. Faaliyete başladığımız ilk günden bu yana yüzün üzerinde bayiliği bünyemize kattık. Bunların arasında Siemens Şalt, Siemens Hız Kontrol, Siemens Motor, Nexans Kablo, Legrand, Phoenix Contact, Entes, Lapp Kablo, Vatan kablo, Erse kablo, EAE Busbar, EAE Kanal, EAE Aydınlatma, Obo Bettermann, Kraus Naimer, Pelsan, Cemdağ, Tekpan Pano, Tongün Pano, Armi Pano, Turkuaz, Pepperl + Fuchs, Pilz, Reer, Hohner, Bemis, Emas, Finder, Enda, Teco, Chint, Rittal, Mete Enerji, Cemdağ, Pelsan, Şafak ve Klauke gibi kendini kanıtlamış dünyaca ünlü firmalar da var. Portföyümüzde 80 bin civarında ürün bulunuyor.


Sizce KRC Elektromarket'in yakaladığı bu başarının sırrı ne?


Bizim odak noktamızı müşteri oluşturuyor. Müşterilerimizin memnuniyeti için yapılması gereken ne varsa o bizim iş yapış sürecimizin içerisindedir. Yatırımlarımızı gerçekleştirirken de bu düşünceyle hareket ediyoruz. Örneğin sanayici müşterilerimize daha yakın olmak, onlara daha hızlı ve kolay hizmet verebilmek amacıyla Eskişehir şehir merkezinde bulunan merkez şubemizi Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 4 bin 600 metrekarelik fabrika binamıza taşıdık. Yine Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekare arazi üzerine yapımına başladığımız lojistik merkez binamızın yapım amacı da yine müşterimize hızlı ve rahat ulaşmak içindir. Bu yatırımlarımızla bölge müşterilerimize ve tüm şubelerimize daha etkin ve hızlı hizmet vereceğiz. Biz personel eğitimine de çok önem veriyoruz. Geniş personel kadromuzu, değişen ve gelişen teknolojiler ve piyasalar doğrultusunda gerek şirket içi gerekse şirket dışı eğitimlerle destekliyoruz. ihtiyacın belirlenmesinde ve çözün alternatifleri sunulmasında yetişmiş personel çok önemli bir unsur. Böylece müşterilerimiz için tercih sebebi oluyoruz.


2012 yılı büyüme hedefiniz yüzde kaç? Personel sayınız ne kadar?


2011 yılını yüzde 65 büyümeyle kapattıi Cirosal anlamda Eskişehir’de tüm sektörler içinde ilk 15 firma arasındayız. 2012 yılında da yüzde 30 civarında bir büyüm hedefliyoruz. Şu anda 80 personelimiz va Yılsonuna kadar 90’a çıkacak. Cirosal bi yümenin ve şubeleşmenin yanında yöne sel kabiliyetimizi artırmaya yönelik sistemsel ve teknolojik yatırımlar da yapacağız.


Bundan sonraki hedefleriniz neler?


KRC Elektromarket olarak Türkiye'n yerel elektro market zincirlerinin öncü; olmayı kendimize hedef olarak belirledi Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bizi bugünlere getiren ve markamızın da dinamikleri olan Kaliteli ürün, Rahat alışveriş, Cazip fiyat ilkelerinden taviz vermeden faaliyetlerimiz devam edecek. Yıl sonuna kadar 2 şube daha açarak 2012’yi 12 şubeyle kapatacağız. Böylece 2023 yılı için belirlediğimiz 100 şube hedefine, emin adımlarla yürümüş olacağız.



İş ve Yaşam

 



Geri Dön