10 / 05 / 2024

Kredi almak isteyenlere müjde! 12 ay ödemesiz kredi kararı açıklandı! Fırsat bu fırsat!

Kredi almak isteyenlere müjde! 12 ay ödemesiz kredi kararı açıklandı! Fırsat bu fırsat!

Yeni yapıların inşasına ve kentsel dönüşüme ilişkin hazırlanan finansman paketi doğrultusunda kişi başına 1 milyon 250 bin TL’ye kadar finansman imkanı sunulacak kredi paketinin detayları belli oldu.



Aynı zamanda, Hazine destekli kefalet sistemi de (KGF) kapsama dâhil ederek, kentsel dönüşüm boyunca yüklenici ve konut üreticisi firmaların uygun şartlarda finansmana erişimi sağlanacak.

Hazine destekli kefalet sistemi doğrultusunda şu ana kadar uygulanan tazmin oranını bu paket özelinde yüzde 7’den yüzde 9’a çıkacak.

Kredi almak isteyenlere müjde! 12 ay ödemesiz kredi kararı açıklandı! Fırsat bu fırsat!

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yayımladığı mesajında, “Kentsel dönüşümde yeni bir döneme giriyoruz. Süreci hızlandıracak adımı Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte attık. Kredide limiti 600 bin liradan 1 milyon 250 bin liraya çıkardık. 0.79 faizle, 10 yıl vadeyle, 1 milyon 250 bin TL kredi imkânı tanıyoruz” dedi.

Bakan Kurum aynı zamanda, Hazine destekli kefalet sistemini de kapsama dâhil ederek, kentsel dönüşüm boyunca yüklenici ve konut üreticisi firmaların uygun şartlarda finansmana erişiminin sağlandığı desteği de yayımladığı mesajla sosyal medya hesabından duyurdu.

Bakan Murat Kurum bu mesajında da “Kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere de ilk defa teşvik veriyoruz. Bir yıl ödemesiz, 48 ay vadeyle, 250 milyon TL’ye kadar kredi imkânı getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

EYT’lilerin maaşlarına zam ve tam 3 ödeme müjdesi! Müjdeler ardı ardına verildi! Hemen bakın!

Emekli maaşları baştan aşağı değişiyor! Temmuzda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Kiralık ve satılık konutlarda deprem ‘oyunu’! Federasyon başkanından peş peşe açıklamalar!


Geri Dön