30 / 04 / 2024

Kredi çekenler dikkat! Kimse bu detayı bilmiyor! O parayı geri alabilirsiniz!

Kredi çekenler dikkat! Kimse bu detayı bilmiyor! O parayı geri alabilirsiniz!

Kredi çeken milyonlarca insan bilmiyor ama başvuru yaparsanız sizden alınan o para geri ödeniyor. Nasıl başvuru yapılır? Nereye başvurulur? Kaç TL ödeme alırsınız? İşte o detaylar…



Bankalar çekilen ihtiyaç, taşıt ya da konut kredisi nedeniyle talep ettikleri hayat sigortası parasını, başvuru yapılması halinde geri ödüyor.

Kredi çeken vatandaşlardan bankalar, kendilerini güvence altına almak için hayat sigortası da istiyor. Pek çok kimse bilmiyor ama aslında bu para, üzerinden yıllar geçse bile geri alınabiliyor.

Bu parayı almak için e-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak, iptal işlemi için adımları izlemeniz yeterli.

Kredi çekenler dikkat! Kimse bu detayı bilmiyor! O parayı geri alabilirsiniz!

Yeni açıklanan 'Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası için kredi çekmek isteyen vatandaşları da ilgilendiren kredide prim iadesi birkaç basit işlemle yapılabiliyor.

Peki kredide prim iadesi için nasıl başvuru yapılır? Kredi çekerken yaptırdığınız hayat sigortası bedelini nasıl geri alırsınız? Birikmiş para nasıl alınır? İşte o detaylar…

Tgrthaber.com.tr’nin haberine göre,  bazı vatandaşların kredi çekerken ilgili maddeleri okumadan imzalanmaması nedeniyle ya da bankalar tarafından zorunlu tutulan hayat sigortasını istemeyenler bu sigortayı yaptırmayabiliyor. Bu durumda ise bankanın sigorta yapmak istemeyenlerin kredisine onay vermeme ya da faiz oranlarında değişiklik yapma  hakkı olabilir.

NEDEN HAYAT SİGORTASI YAPILIYOR?

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Avukat Hadi Dündar, bankanın, kredi verdiği kişinin ölmesi halinde  kredinin geri ödenememesi riskine karşı önlem aldığını belirterek,  ölüm halinde kredinin kalan kısmını bu sigorta ile sigorta şirketinin karşıladığı bilgisini verdi. Eğer bu kredi yapılmamış olursa kredi çeken kişinin vefatında kalan borç varislerine geçiyor.

Av. Hadi Dündar,  konuyla ilgili emsal mahkeme kararını da hatırlatarak, "Sadece zorunlu masrafların tüketiciden istenilebileceği" kararının çıktığını ve bankaya ödenmiş primin tüketiciye iadesine karar verildiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön