28 / 04 / 2024

Evim şirketlerine işi düşenler dikkat o parayı geri alabilirsiniz! Mahkeme emsal karar verdi

Evim şirketlerine işi düşenler dikkat o parayı geri alabilirsiniz! Mahkeme emsal karar verdi

Evim şirketlerinden Birevim üzerinden kredi çeken bir vatandaş kendisinden “Çalışma bedeli” adı altında alınan yaklaşık 15 bin lira için Tüketici Hakem Heyeti’nin kapısını çaldı. Vatandaşı hem heyet hem de şirketin itirazı üzerine başvurulan mahkeme haklı buldu. 



Diyarbakır 2. Tüketici Mahkemesi, ev almak için özel şirketlerden kredi çeken vatandaşlardan ‘çalışma bedeli tutarı’ adı altında alınan ücret ile ilgili emsal bir karar verdi.

Sputnik'ten Sertaç Kayar'ın geçtiği habere göre Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Org. Paz. Ve Tic. As. Diyarbakır Subesi’nden 120 bin lira kredi almak için sözleşme imzalayan bir vatandaştan çalışma bedeli adı altında toplamda 14.280 lira ücret talep edildi.

Ücretin 8.800 lirasını ödeyen vatandaş söz konusu ücret yüksek geldiği için avukatıyla birlikte Diyarbakır Tuketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulundu. Heyet, çalışma bedeli tutarı adı altında alınan 14.280 liranın tamamının iadesine karar verdi. Heyetin bu kararına karşı şirket ise konuyu mahkemeye taşıdı.
 


Geri Dön