30 / 04 / 2024

EYT’liler için çok önemli uyarı! O parayı geri alabilirsiniz!

EYT’liler için çok önemli uyarı! O parayı geri alabilirsiniz!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldi. Ancak emekli birçok kişi doğum ya da askerlikle ilgili detaylarla ilgili henüz net bir bilgi sahibi değil. Peki bu sürelerin tamamına ihtiyacı olmayanlar ödeme yapacak mı? İşte merak edilen soruların yanıtı…



Meclis’e gelen EYT düzenlemesi ile emekliliği gözleyen 2.5 milyon vatandaş rahat bir soluk alırken, şimdi akıllarda bazı detaylar var. Bunların başında da doğum ve askerlik gibi sürelerin tamamı için ödeme yapılıp yapılmayacağı geliyor.

EYT’liler için çok önemli uyarı! O parayı geri alabilirsiniz!

Peki bu durumdaki vatandaşlar ne yapacak? İşte merak edilen bu soruların yanıtını ekonomist Muhammet Bayram verdi.

Milliyet.com.tr’ye konuşan Bayram, emeklilik başvurusunu 2022 senesinde yapan kişilerin doğum borçlanması için 49 bin 694 TL, askerlik için ise 37 bin 270 TL ödeme yapacağını hatırlattı.

Bayram, 2023 senesinde ise yüzde 55’lik ücret artışı gerçekleştiğini bildirerek, söz konusu borçlanmaların doğum için 76 bin 861 TL, askerlik içinse 57 bin 645 TL’ye yükseldiğini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön