17 / 05 / 2024

EYT’liler için çok önemli uyarı! O parayı geri alabilirsiniz!

EYT’liler için çok önemli uyarı! O parayı geri alabilirsiniz!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldi. Ancak emekli birçok kişi doğum ya da askerlikle ilgili detaylarla ilgili henüz net bir bilgi sahibi değil. Peki bu sürelerin tamamına ihtiyacı olmayanlar ödeme yapacak mı? İşte merak edilen soruların yanıtı…



DOĞUM YA DA ASKERLİK SÜRESİNİN TAMAMI MI DEĞİL, EKSİK GÜN SAYISI ÖDENECEK

Peki doğum ya da askerlik sürelerinin tamamına ihtiyacı olmayanlar, bunun bir kısmını mı yoksa tamamını mı ödeyecek?

Bu konuda süre olarak gün hesabı yapıldığı bilgisini veren Bayram, 18 ay yapılan askerlik için 18 ay borçlanma yapmanın söz konusu olamayacağını, bu kişilerin ne kadar prim günü eksikse o kadar borçlanma yapmalarının yeterli olacağını vurguladı.

EYT’liler için çok önemli uyarı! O parayı geri alabilirsiniz!

TEBLİGATTAN SONRA 30 GÜN İÇİNDE ÖDENMELİ!

EYT kapsamında emekli olacak bazı kişilerin borçlanma yapmasına rağmen kendilerine tebligat gelmediğini de hatırlatan Bayram, bu durumun sistemsel bir sıkıntıdan kaynaklandığını belirterek, emeklilik için başvurunun esas olduğunu ve bu hakkın baki olduğunu belirterek tebligatın gelmesinden sonra 30 gün içinde yatırılması gerektiğinin bildirdi.

ÖDENEN O PARALARI GERİ ALABİLİRSİNİZ!

Doğum veya askerlik için borçlanan fakat emekli olmadıklarını öğrenen kişilerin ise, eğer prim günleri yeterliyse bir cayma hakkına sahip olduğunu bildiren Bayram, “Ödeme yapan kişiler, bir defaya mahsus olmak üzere ödedikleri parayı geri alabilirler” dedi.

Bayram, maaşları bağlanmadan önce yazılı olarak müracaat eden kişilerin ödedikleri hizmet borçlanmalarını geri alma hakkına sahip olduklarını da vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön