21 / 05 / 2024

Kredi çekenler dikkat! Kimse bu detayı bilmiyor! O parayı geri alabilirsiniz!

Kredi çekenler dikkat! Kimse bu detayı bilmiyor! O parayı geri alabilirsiniz!

Kredi çeken milyonlarca insan bilmiyor ama başvuru yaparsanız sizden alınan o para geri ödeniyor. Nasıl başvuru yapılır? Nereye başvurulur? Kaç TL ödeme alırsınız? İşte o detaylar…



BDDK’DAN KARAR ÇIKMIŞTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 'hayat sigortası'na ilişkin düzenleme çıkarken bu uygulamaya ilişkin değişiklikler dikkat çekti.  Çektikleri kredinin hayat sigortası yürürlükte  bulunan vatandaşlar, e-Devlet sistemi (www.turkiye.gov.tr) kanalıyla başvuru yaparak hayat sigortası poliçesinin iptal edilmesini ve priminin de verdiği hesap numarasına yatmasını isteyebiliyor.

Kredi çekenler dikkat! Kimse bu detayı bilmiyor! O parayı geri alabilirsiniz!

Peki kredide prim iadesi için nasıl başvuru yapılır? Kredi çekerken yaptırdığınız hayat sigortası bedelini nasıl geri alırsınız? Birikmiş para nasıl alınır? İşte adım adım iptal ettirme aşamaları…

NASIL İPTAL EDERSİNİZ?

  • Kredi çekerken yaptırdığınız hayat sigortasını iptal etmek ve biriken parayı almak için birkaç adımı uygulamak gerekli
  • e-Devlet turkiye.gov.tr adresine girerek bu işlemi yapabilirsiniz.  Burada dikkat etmeniz gereken nokta, mobilden gireceğiniz zaman tarayıcı üzerinden erişim sağlanması gerekli. Sisteme girdikten  sonra arama kısmına "Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama" yazıp gelen ekrandaki hayat sigortalarını kontrol edin.
  • Hayat sigortasının yanında yazan  "Detaylı Bilgi" kısmına tıklayın. Ekranda açılan "Poliçe Durum" kısmında "Yürürlükte" ibaresi bulunmalı. Aksi takdirde sigorta primini alamazsınız.  Bu kısımda 'Daini Mürtein' (Daini Mürtehin) yani sigortacılık sektöründe yaygın olarak kullanılan "Rehin Alacaklı" ibaresinin de bulunması gerekli.
  • Ardından yeniden arama kısmına dönün ve "Sigortacılık ve Özel Emeklilik Şikayet Başvuru ve Takibi" yazarak, açılan sayfada "yeni başvuru" yapın ve adımları takip edin.  Ardından açılan sayfada ilgili alanları doldurup iade talebinde bulunun.
  • Adınız ve mailinizin yazdığı bölüm sonunda, "(TARİH) tarihinde (BANKA İSMİ) bankasından çekmiş olduğum krediyle beraber şahsıma imza atılan (123456) poliçe nolu (SİGORTA ŞİRKETİNİN ADI) ait sigorta poliçesinin iptalini ve tutarının (TRIBAN NUMARANIZ) iban numarasına yatırılmasını talep ediyorum" şeklinde örnek şikayet metni hazırlayarak başvurunuzu tamamlayın.

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

Aylık ev taksidi kaç lira olacak? Yeni Evim Kampanyası’ndan detaylar ardı ardına geliyor

Samsung Galaxy A32 128 GB Trendyol’da 7.467 TL! 4 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Orta gelirliye konut kampanyası yarın belli oluyor! Faiz oranı kaç olacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön