27 / 04 / 2024

Kredi kartı batağı derinleşiyor! Yasal takipteki kişi sayısı kaç kişi oldu?

Kredi kartı batağı derinleşiyor! Yasal takipteki kişi sayısı kaç kişi oldu?

Türkiye genelinde kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşünlerin sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre geçtiğimiz senenin Ocak-Kasım aylarını kapsayan 11 aylık döneminde kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşenlerin sayısı bakın ne kadar ol



Türkiye’de kredi kartı borçları vatandaşın en önemli sorunlarından biri. Geçtiğimiz yılın ocak-kasım aylarında kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe alınan kişi sayısı yıllık bazda yüzde 136,8 artarak, 3 milyon 931 bin oldu.

Kredi kartı batağı derinleşiyor! Yasal takipteki kişi sayısı kaç kişi oldu?

Gelen veriler, kredi kartı ya da bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısının hızla arttığını ortaya koydu. 

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre, 2022 senesinin Ocak-Kasım döneminde bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe alınan kişi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 136,8 artarak 351 binden 831 bine yükseldi.

Söz konusu dönemde bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise yüzde 19,4 artarak 789 942 bin oldu.

TBB verilerine göre, bu dönemde bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı da yüzde 44,9 artışla 1 milyon 401 bine yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön