29 / 04 / 2024

Kredi kartı ile akaryakıt alanlar yandı! Ocağınıza incir ağacı dikilecek! Bankalar 1.000 TL'de 30 TL komisyon alıyor

Kredi kartı ile akaryakıt alanlar yandı! Ocağınıza incir ağacı dikilecek! Bankalar 1.000 TL'de 30 TL komisyon alıyor

Kredi kartı komisyonu son güncelleme ile yüzde 3 seviyesine yükseldi. Yani 1000 liralık bir işlem için 30 TL komisyon olarak yansıyacak.



Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamların arasında bir de kredi kartı eklendii. Vatandaşlar bu durumdan fazlasıyla etkilenirken, kredi kartı ile akaryakıt alımlarında durum bambaşka bir hal aldı. Bankalar tarafından alınan karar ile birlikte komisyon oranları güncellendi. Peki, güncel komisyon ne kadar oldu? Kredi kartı ile akaryakıt alımlarında ne kadar komsiyon kesilecek?

KREDİ KARTI İLE AKARYAKIT ALANLAR YANDI!

Kredi kartı komisyon oranlarının güncellenmesi ile birlikte akaryakıt sektörüne bir darbe daha gelmiş oldu. Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon ile komisyonda indirim beklerken, akaryakıt istasyonlarını ters köşeye yatıran açıklama geldi. 

Kredi kartı ile akaryakıt alanlar yandı! Ocağınıza incir ağacı dikilecek! Bankalar 1.000 TL de 30 TL komisyon alıyor

1000 TL'YE 30 TL KOMİSYON!

Kredi kartı komisyonu son güncelleme ile yüzde 3 seviyesine yükseldi. Bu durumda akaryakıt istasyonundan kredi kartı ile yapılacak 1000 TL'lik işlemin 30 TL'lik kısmını banka komisyon olarak alacak.

MyNet tarafından paylaşılan bir haberi ile birlikte dağıtım ile bayinin entegre brüt kar marjının yüzde 8.6 olduğu paylaşıldı.

Kar paylaşımının 50 - 50 olması halinde marj yüzde 4,3'e kadar düşüyor. Bu kâr marjının yüzde 3'ünü POS cihazlarına kaldığına göre, bayiye kalan yüzde 1,3 oluyor.

Nakliye işlemlerine giden yüzde 0,7 seviyesindeki kısım ile birlikte işletmenin ihtiyacı ve yaşamı için kalan marj yüzde 0,6 oluyor.

Paylaşılan hesaplamalara göre ise, 1000 TL'nin 30 TL'si pos, 7 TL'si nakliyeye gidiyor. Eline geçen kar ise 43 TL brüt olurken, net karı 6 TL oluyor.

LPG'ye bu gece tam bu kadar zam geliyor! Akaryakıtta fiyatlar değişiyor! SON DAKİKA! 

Benzin, motorin ve LPG şok karar! Duyanlar inanmıyor! Resmen kuyruklar oluşturacak!

Banka komisyonlarındaki yüzde 3'lük akaryakıt fiyat artışı tepkilere neden oldu!

Geri Dön