29 / 04 / 2024

Kredi kartı kullananalar kırmızı kodla uyarıldı! 1 Ekim'den sonra kredi kartı faizleri böyle olacak

Kredi kartı kullananalar kırmızı kodla uyarıldı! 1 Ekim'den sonra kredi kartı faizleri böyle olacak

Merkez Bankası'nın politika faizini 5 puan artışla yüzde 30 seviyesine çıkarması kredi kartı faizlerini de etkiledi. Kredi kartı kullananalar kırmızı kodla uyarıldı. İşte 1 Ekim'den sonra kredi kartı faizleri böyle olacak...



Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı bugün saat 14:00'da açıklandı. Karar beklentilere paralel olarak açıklandı. Banka politika faizini 5 puan artışla yüzde 30'a çıkardı. Karar piyasaları hareketlendirirken gözler kredi kartlarına çevrildi. Kredi kartı kullanıcıları kredi kartı faizlerinin ne kadar olacağını araştırımaya başladı. Faizlerin artması ile kredi kartı faizleri de yükselecek. Kredi kartı kullananalar kırmızı kodla uyarıldı. Peki kredi kartı faizleri ne kadar olacak? Güncel kredi kartı faizleri ne oldu? İşte 1 Ekim 2023 tarihinden sonra kredi kartı faizleri böyle olacak...

1 EKİM'DEN İTİBAREN KREDİ KARTI FAİZLERİ BÖYLE OLACAK!

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında kredi kartı faizlerinde de değişklikler olacak.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, eylül ayı toplantısında politika faizini 5 puan artışla yüzde 30' seviyesine yükseltti. 

Karar sonrasında kart faizlerinde belirleyici olan referans faiz oranı yüzde 2,26 seviyesinden yüzde 2,71'e yükselecek.

Türk Lirası kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı aylık yüzde 3,26 seviyesine kadar yükselecek. Aylık gecikme faizi de yüzde 3,56'ya çıkacak. 

Kredili mevduat hesabı gibi nakit çekim işlemlerindeki aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4.02 seviyesine çıkacak. Gecikme faiz oranı ise yüzde 4,32 seviyesine yükselecek. 

Bu kapsamda yeni kredi kartı faiz oranları 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Kredi kartı kullananalar kırmızı kodla uyarıldı! 1 Ekim den sonra kredi kartı faizleri böyle olacak

1 EYLÜL 2023 KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI!

Geçtimiz ay açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası kredi kartı faizlerinde de değişikliğe gidildi. Eylül ayında kredi kartı ve nakit avans faizleri 1 Eylül’den itibaren yükselişe geçmişti.

Kredi kartında en yüksek akdi faiz oranı yüzde 2,81’e çıkarken, azami gecikme faiz oranı ise yüzde 3,11’e yükseldi. Nakit avans çekiminde ise azami akdi faiz oranı yüzde 3,57 seviyesine ulaşırken, azami gecikme faiz oranı da yüzde 3,87’ye yükseldi.

Kredi faizleri yükseldi! Kredi kartı ve nakit avans çekerken bunlara mutlaka dikkat edin!

Kredi kartı kullananlara kara haber! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Artık kredi kartı kullanmak isteyeceksiniz! Kredi kartı gecikme faizi arttı!

Geri Dön