15 / 05 / 2024

Kredi kartlarında devrim gibi bir dönem! Artık her şey sil baştan değişiyor!

Kredi kartlarında devrim gibi bir dönem! Artık her şey sil baştan değişiyor!

BBDK tarafından alınan kararlar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gündeme alındı. Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor. Taksitlendirme süreleri, kart limitleri ve temassız işlemlerde yeni kararlar alındı. İşte detaylar...



LİMİTLER YENİDEN BELİRLENDİ


Kredi kartlarındaki limitlere bakılmaksızın asgari ödeme tutarının dönem borcunda yüzde 20 oranında artış yapıldığı bildirildi. Bankalar tarafından belirlenen kredi kartı limit sınırlarının da arttırıldığı öğrenildi. Alınan kararlar çerçevesinde bankaların toplam kart limitinin ilk yıl aylık ortalama net gelirin dört katı ve sonrasında ise sekiz katı olarak belirleme yaptığı bir belirtildi.

Kredi kartlarında devrim gibi bir dönem! Artık her şey sil baştan değişiyor!

KİMLİK DOĞRULAMA YAPILACAK


Kredi vade sınırı ve kredi kartı taksit sınırı için kolaylık sağlanacağı  öğrenildi. Alınan kararların 1 Ocak 2024’e kadar uzatıldığı vurgulanırken, telefon bankacılığı işlemlerinde de kimlik şartı getirildiği bildirildi. Alınan kararlar çerçevesinde kişiler güvenlik işlemleri için PIN girerken demografik bilgiler ya da bankada bulunan diğer bilgiler ile de kimlik doğrulama işlemlerinin yapılması zorunlu oldu.
Borsa üzerinden işlem gören bankaların paylarının da 6 Şubat tarihinden 1 Ocak 2024’e kadar alınmaması yönünde bir karar alındı. Geri alım yöntemiyle beraber kendi hisse senetlerinin çekirdek sermayeden indirim kalemi olarak dikkate alınmaması gerektiği vurgulandı.

Çalışan EYT’lilere ek maaş müjdesi! Bu detayı sakın atlamayın!

Aile Bakanı Derya Yanık resmen açıkladı! Kadınlara yeni yardım müjdesi! Bu para mart ayında hesaplara yatacak!

Çiftçilere müjde! Gübre dağıtımı başladı! Resmen açıklandı! Gübrenizi hemen alabileceksiniz!


Geri Dön