10 / 05 / 2024

Kredi kullananlar dikkat! Mahkemeden hayat sigortası primlerine iade kararı!

Kredi kullananlar dikkat! Mahkemeden hayat sigortası primlerine iade kararı!

Bankalardan kredi kullanımları sırasında zorunlu olarak uygulanan hayat sigortasında dikkat çeken bir mahkeme kararı çıktı. Mahkeme sigorta priminin iadesini isteyen bir tüketiciyi haklı buldu. Söz konusu kararda tüketici aleyhine haksız şart oluştuğu belirtilerek, para iadesine karar verildi...



Heyet tüketiciyi haklı buldu

Mimar B.Ç, 2020'nin başında konut kredisi kullanmaya karar verdi. 400 bin TL'lik kredi için iletişime geçtiği bankaya gerekli teminatı sağlayan B.Ç.'nin kredisi onaylandı. B.Ç.'nin kredi alacağı banka tarafından, 3.822 TL'lik prim tutarı olan sigorta da yaptırıldı. 

B.Ç. sigorta ile ilgili itirazını banka görevlisine belirtti ancak olumlu bir yanıt bulamadı. Ardından talebini, banka genel müdürlüğüne yazılı şekilde ileten B.Ç. yine olumlu bir sonuç alamadı. 

Kredi kullananlar dikkat! Mahkemeden hayat sigortası primlerine iade kararı!

Kredi kullanan vatandaş bu defa, Ümraniye Tüketici Hakem Heyeti’nin yolunu tuttu. B.Ç. sigorta primi şeklinde kendisinden alınan paranın iade edilmesi talebinde bulundu. Banka avukatları tarafından talebe itiraz geldi. Heyet tarafından bi inceleme yapıldı ve bu incelemenin ardından B.Ç.'nin talebi onaylandı. 

Heyet, vatandaştan alınan paranın 3.783 TL'lik kısmının iade edilmesine karar verdi. Bunun ardından bankanın avukatları Anadolu 1. Tüketici Mahkemesi’ne kararın iptal edilmesi için başvuru yaptı. 


Geri Dön