03 / 05 / 2024

Kredi kullananlar dikkat! O bedeller iade ediliyor

Kredi kullananlar dikkat! O bedeller iade ediliyor

Kredi kullanan yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren detay. Bazı bankalar kredi çeken firmalar ve vatandaşlardan çeşitli isimler altında bedeller alabiliyor. Konuya ilişkin açılan bir davada mahkemeden emsal bir karar geldi. İşte tüm detaylar...



Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşlar krediye yöneliyor. Bankadan sözleşmeyi imzalayıp parasını alan vatandaşlar sonrasında kendilerinden kesilen komisyon bedelleri ile karşılaşıyor. Bir şirketin, kredi çektikten sonra banka hesabından 'Periyodik Hizmet Komisyonu’ adı altında 4 bin 200 lira para alındı. Konuyu yargıya taşıyan şirket için 4. Ticaret Mahkemesi’nden güzel haber geldi ve paranın iadesi kararı verildi.

Kararda; davalı bankanın davacıdan masraf ve komisyon alabilmesi için taraflar arasında imzalanan sözleşmede masraf ve komisyon alınacağının kararlaştırılmış olması gerektiği anımsatıldı. Peki her kredi çeken vatandaş için bu kararın bağlayıcılığı var mı? Kesinti yapan bankalardan bu paralar iade alınabilir mi? Sözleşme imzalarken nelere dikkat edilmeli? Böyle bir durum yaşayan kişi ne yapabilir? Avukat Cansen Erdoğan, konuya ilişkin açıklamalar yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön