18 / 05 / 2024

Kredi notu düşük olup kredi çekemeyenlere şeytanın bile aklına gelmeyecek formül! Duyanlar inanmıyor!

Kredi notu düşük olup kredi çekemeyenlere şeytanın bile aklına gelmeyecek formül! Duyanlar inanmıyor!

Kredi notu düşük olup kredi çekemeyenlere bomba formül! Kara listeden nasıl çıkılır?  İşte o detay… 



KARA LİSTE NEDİR?

Kara liste, finans sektöründe sürekli karşılaşılan kavramlar arasında yer alır. Bu kavram, en basit tanımıyla bankaların uyguladığı bir yasal takip durumudur. Kara liste, bankaların kredi işlemlerinde kişiler tarafından ödenmeyen borçlar nedeniyle yasal yola başvurma sürecinde kullandığı bir takip sistemidir. Borçlanma ve enflasyon gibi finansal durumlardan kaynaklı kredi taksitlerini ödemeyen kişiler, kara listeye alınır. Söz konusu kişilerin, tüm finansal işlemleri yasal takip altındadır. Ayrıca kredi notu çok düşük olan bireylerin de kara listeye girme ihtimali bulunur.

Kredi notu düşük olup kredi çekemeyenlere şeytanın bile aklına gelmeyecek formül! Duyanlar inanmıyor!

Kara Liste ile Kredi Notu Arasındaki Fark Nedir?

Kredi Kayıt Bürosu bankalardan oluşan bir kuruluştur ve kredi başvurularının sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için bireylerin finansal geçmişlerini içeren ortak bir kayıt tutarlar. Bu kayıt kredi notu, kredi puanı veya kredi skoru olarak adlandırılır. KKB tarafından tutulan kayıt, kredi ve kart başvuruları değerlendirilirken öncelikli referans olarak alınır. Çünkü bireyin kredi geçmişine dair olumlu olumsuz tüm bilgileri barındırır. Merkez Bankası tarafından tutulan kredi sicil kaydı ise borcunu ödeyemeyerek yasal takibe düşmüş olan bireylere uygulanır. Kredi borcu planlamasında ve ödemelerinde aksaklık olan kişiler, bankalar nezdinde ilerleyen süreçlerde kara listeye alınır. Borçların ödenmemesi hâlinde kişinin önce kredi notu düşürülür. Daha sonraki aşamada ise bireyin kara listeye alınması gündeme gelir.

Teknoloji ve mobilya ihracatı arasındaki dolar farkı dudak uçuklattı! Duyanların ağzı açık kaldı! Yok böyle bir fark!

E-ihracatta dudak uçuklatan rakamlar! 2023’te rekor kıracak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön