17 / 05 / 2024

Kredi ve kredi kartı kullanımında büyük artış! Toplam borç 2 trilyon 180 milyar TL’yi geçti!

Kredi ve kredi kartı kullanımında büyük artış! Toplam borç 2 trilyon 180 milyar TL’yi geçti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, 7 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla yurttaşın tüketici kredileri ve bireysel kredi kartı borçları toplam 2 trilyon 180 milyar TL’yi aştı...



BirGün gazetesinden Havva Gümüşkaya'nın haberine göre; sektörde kredi yavaşlaması olsa da tüketici kredileri ve kredi kartı harcamalarındaki artış sürüyor. 7 Temmuz itibarıyla yurttaşın tüketici kredileri ve bireysel kredi kartı borçları toplam 2 trilyon 180 milyar lirayı aştı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, uzun bayram tatilinin başladığı 23 Haziran 2023 tarihi ile 7 Temmuz 2023 tarihleri arasında yalnızca bireysel kredi kartı harcamaları 23,8 milyar Türk Lirası artış gösterdi. 
Yine açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı borçları 7 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla 788,2 milyar TL'ye çıktı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, yılbaşından bu yana ise toplam kredi borçlarındaki artış yüzde 41’e ulaştı. Ocak ayından bu zamana dek tüketici kredilerindeki yükseliş, 298,5 milyar Türk Lirası şeklinde oldu. Bireysel kredi kartı borçlarında da 337 milyar TL'lik artış yaşandı.

Takipteki alacaklar

Yine aktarılan detaylara göre, kredi kartı faiz oranlarının yükselmesiyle takipteki alacaklarda da sıçrama yaşandı. Resmi olarak açıklanan son verilere göre, takipteki borçlarda da ciddi artışlar görüldü. Yine açıklanan rakamlara göre, bankalar tarafından tüketici kredileri ve bireysel kredi kartlarına ait takibe alınan borçlar 35 milyar Türk Lirası şeklinde oldu. Söz konusu bu borcun 9,6 milyar TL'lik kısmını kredi kartları oluştururken 25,4 milyar TL'lik kısmını da bireysel krediler oluşturdu.

KKM'den yeni rekor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından açıklanan rakamlara göre KKM hesapları 7 Temmuz 2023 itibarıyla, haftalık 107,3 milyar Türk Lirası artış göstererek, 2,85 trilyon Türk Lirası ile rekor tazeledi ve böylelikle 3 trilyon TL'ye yaklaşmış oldu.

 

Brent petrolde son durum ne? Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 14 Temmuz 2023 brent petrol fiyatı

Ücretli çalışan sayısı Mayıs'ta yüzde 4 arttı!

Çaykur’dan kuru çay fiyatlarına bir zam daha!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön