10 / 05 / 2024

Kredi ve kredi kartlarının faizlerine artış

Kredi ve kredi kartlarının faizlerine artış

Merkez Bankası, kredilere yönelik sadeleşme süreci kapsamında yeni kararları açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı 2,89'a kadar çıkarıldı. İşte tüm detaylar...



Merkez Bankası’nın internet sitesinde yer alan açıklamada kredi ve kredi kartları hakkındaki yeni kararlar açıklandı. Ayrıca kararlar Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Merkez Bankası, kredilere yönelik sadeleşme süreci kapsamında yeni kararlar aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı 2,89'a çıkarıldı. Kredi kartı gecikme faizi ise yüzde 2,13 oldu. Taşıt kredilerinde yüzde 3 olan büyüme sınırı da yüzde 2 olarak yeniden belirlenmiş oldy.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön