27 / 04 / 2024

Kripto para borsalarına kısmi olarak reklam yasağı getirilecek...

Kripto para borsalarına kısmi olarak reklam yasağı getirilecek...

Kripto para borsalarının Türkiye’de reklam yapması, müşteri hizmetleri, sosyal medya paylaşımları ve Türkçe dil desteği sunması konusunda önemli düzenlemeler getirileceği açıklandı.



Kripto para borsalarına farklı bir reklam yasağı üzerinde çalışma yapıldığı ortaya çıktığı belirtildi. Buna göre, paylaşılan bilgiler kapsamında Türkiye’de temsili bulunan Binance ve MEXC gibi global kripto para borsalarının Türkiye’de reklam yapması, Türkçe paylaşım yapması ve Türkçe email iletişimi yürütmesi yasaklanacak. Öte yandan global platformda Türkçe dili de yer almayacak. Bunun yerine Türkiye’deki temsili şirketi üzerinden reklam veya paylaşım yapılabilecek.

Donanımhaber'de yer alan habere göre, Türkiye’de temsili olmayan global borsaların da yine yerelleştirme yapması yasak olacak. Diğer taraftan global borsalarda kendi isteği ile hesap açan vatandaşlara bir engelleme yapılmayacağı kaydedildi. 

KRİPTO PARA NEDİR?

Kripto para, şifreleme teknolojileri ile birlikte oluşturulan dijital bir varlıktır. Bu dijital varlıklar, blok zinciri teknolojisi ile işleyen bu yenilikçi para birimi, güvenli ve doğrulanabilir yapısı ile değer transferi sağlamaktadır. Bu doğrultuda, kullanıcılar, internet üzerinden dünyanın her yerine işlem yapabilirler.

Kripto para borsalarına kısmi olarak reklam yasağı getirilecek...

KRİPTO PARA MANTIĞI NEDİR?

Kripto para, geleneksel paralardan değişik olarak şifreli bir şekilde işlem gören dijital bir para birimidir ve sabit bir borsası yoktur. Bu şifreleme, nakit paranın yerini alabilecek bir değişim aracı olarak tasarlanan kripto paraların güvenli ve doğrulanabilir olmasını sağlamak için geliştirilmiştir.

BİTCOİN NEDİR?

Dünyanın yaygın olarak kabul gören ilk kripto para birimi. İnsanlar Bitcoin kullanarak, internet üzerinden birbirlerine güvenli bir şekilde doğrudan dijital para gönderebilir.

Kripto varlıklarda yeni dönem başladı...

Bitcoin fiyatında sert düşüş yaşandı...

Bakan Şimşek açıkladı! SPK, kripto şirketlerine lisans verecek...


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön