29 / 04 / 2024

Kripto para borsası FTX’ten şok duyuru! 415 milyon dolarlık kripto para çalındı!

Kripto para borsası FTX’ten şok duyuru! 415 milyon dolarlık kripto para çalındı!

Kripto para borsaları ile ilgili gelen olumsuz haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Ancak son gelen bir haber, yatırımcıların tadını iyice kaçıracak türden. Son dönemlerde ismi sürekli skandallarla anılan kripto para borsası FTX ile ilgili piyasaları sarsacak çok önemli bir gelişme daha yaşandı.



Uluslararası kripto para borsası FTX, 415 milyon dolarlık kripto paranın bilgisayar korsanlarınca çalındığını duyururken, müşteri fonlarında ise yaklaşık 8 milyar dolar kayıp yaşandığı tahmin edilmekte.

Adı son dönemde sürekli yaşanan olumsuz gelişmelerle gündeme gelen kripto para borsası FTX’te bugün duyanları buz kestiren bir gelişme daha meydana geldi.

Kripto para borsası FTX’ten şok duyuru! 415 milyon dolarlık kripto para çalındı!

Daha önce iflasını açıklayan ve istifa eden CEO’sunun Bahamalar’a kaçtığı, ardından da ABD’ye iade edilerek hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı kripto para borsası FTX, 415 milyon dolar paranın bilgisayar korsanları tarafından çalındığını duyurdu.

Söz konusu gelişme hem kripto varlık hem de küresel para piyasalarında adeta bomba etkisi yarattı.

ABD merkezli kripto para borsası FTX, yaklaşık olarak 415 milyon dolarlık kripto paranın bilgisayar korsanlarınca çalındığını açıklarken, bunun dışında müşteri fonlarında ise kaybın yaklaşık 8 milyar dolar olduğu tahmin edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön