15 / 05 / 2024

Kripto para borsası FTX’ten şok duyuru! 415 milyon dolarlık kripto para çalındı!

Kripto para borsası FTX’ten şok duyuru! 415 milyon dolarlık kripto para çalındı!

Kripto para borsaları ile ilgili gelen olumsuz haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Ancak son gelen bir haber, yatırımcıların tadını iyice kaçıracak türden. Son dönemlerde ismi sürekli skandallarla anılan kripto para borsası FTX ile ilgili piyasaları sarsacak çok önemli bir gelişme daha yaşandı.



Yapılan açıklamaya göre, şirketin iflas başvurusu yapmasından bu yana geçen zaman içinde

kripto para borsasından yaklaşık 323 milyon dolar ve ABD platformundandan da 90 milyon doların bilgisayar korsanları tarafından hacklendiğini iddia etti.

Kripto para borsası FTX’ten şok duyuru! 415 milyon dolarlık kripto para çalındı!

Bünyesindeki 5 milyar doların üzerinde likit varlığının geri alındığını anımsatan ancak hem uluslararası hem de ABD kripto para borsasında açığın devam ettiğini bildiren FTX, açığın bir kısmını, bilgisayar korsanlarınca çalınan tutara bağladı.

Geçtiğimiz senenin kasım ayı başında likidite sıkıntıları yaşamaya başlayan FTX, 11 Kasım 2022 tarihinde ABD'de iflas sürecini başlatmış, şirketin üst yöneticisi (CEO) Sam Bankman-Fried de istifa ettiğini duyurmuştu.

ABD'nin yaptığı suç duyurusunun ardından 12 Aralık 2022 tarihinde, Bahamalar'da gözaltına alınan CEO Bankman-Fried, 3 Ocak'ta yapılan duruşmada kendisine yöneltilen "dolandırıcılık" suçlamalarını reddetmişti.

Diğer yandan müşteri fonlarında yaklaşık 8 milyar dolarlık kayıp olduğu tahmin edilmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön