15 / 05 / 2024

Kripto para borsasında akıl almaz olay! Hackerlardan inanılmaz dolandırıcılık!

Kripto para borsasında akıl almaz olay! Hackerlardan inanılmaz dolandırıcılık!

Kripto para borsası Binance, yeni bir dolandırıcılık yöntemini ortaya çıkardı ve dikkat çeken uyarılarda bulundu. Bu yöntemle kripto para projelerini hedefleyen hackerlar, deepfake sayesinde yapay zeka ve hologram kullanarak kendilerini yönetici gibi gösterebiliyor. İşte detaylar...



Toplantılara yetkiliymiş gibi katılıyorlar!

Binance CCO’su Patrick Hillmann’ın açıklamasına göre; hackerlar, yapay zeka ve hologram yardımıyla toplantıya sanki Binance yetkilisiymiş gibi katılabiliyor. Kripto para birimi projelerinin temsilcileri ile görüşen bilgisayar korsanları, projeyi borsaya eklemek istediklerini iddia ediyor.

Deepfake kullanarak Binance yetkilisi gibi hareket eden bu bilgisayar korsanları, kripto para projelerinden belirli bir fon talep ediyor. Ve bu fon karşılığında kripto paranın Binance’te listeleneceğini söylüyor. 

Şirket uyardı: Listeleme ücreti alınmıyor!

Hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'nin CCO’su Patrick Hillmann, burada listeleme sürecinin üçüncü taraf görüşmeleri içermediğine dikkat çekti. Herhangi bir kripto paranın listelenme teklifini ise başvuru sayfasından aldıklarını üstüne basarak söyledi.. Ayrıca şirket, kripto paralara listeleme ücreti uygulamadıklarını bildirerek bu dolandırıcılık yöntemine karşı uyardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön