11 / 05 / 2024

Kripto para hala cazip mi? Kimler kripto paralara yatırım yapıyor?

Kripto para hala cazip mi? Kimler kripto paralara yatırım yapıyor?

2022 yılında kripto paralar oldukça dalgalı bir seyir izledi. Yaşanan skandallardan dolayı kripto paralar bayağı bir kan kaybetti. Eski parlak dönemini kaybeden kripto paralara Türkiye’de ilgi nasıl? Tayvanlı WOOTR Genel Müdürü’nden bu konuda oldukça şaşırtıcı açıklamalar geldi.



8 MİLYON KİŞİ İŞLEM YAPIYOR

Türkiye nüfusunun yüzde 10’undan fazlasının kripto borsasında işlem yaptığını kaydeden Gökağaçlı, ülkemizde 8 milyondan fazla kişinin halihazırda kripto sektöründe işlem yaptığını ifade etti. Yatırımcı sayısının zamanla artacağını söyleyen Gökağaçlı, “Tabii ki az da olsa panik yaparak yatırımlarını geri alanlar olabilir. Ancak yaptığımız araştırma sonuçlarına göre, Türk yatırımcıların yüzde 80’inden fazlasının bu sektöre yüksek getiri beklentisiyle girdiğini ve uzun vadede kar elde etmeden kolay kolay bu piyasadan çıkmayacaklarını dile getirdiklerini gördük” diye konuştu.

Kripto para hala cazip mi? Kimler kripto paralara yatırım yapıyor?

KİMLER YATIRIM YAPIYOR?

WOOTR araştırmasına göre, kripto paralara yatırım yapanların yüzde 33’lük bölümü 25-34 yaş aralığında bulunuyor. Yaklaşık yüzde 24’ünü 35-44 yaş aralığı oluştururken, 18-24 yaş aralığı ise yüzde 20’lik bir kesimi oluşturuyor. Gökağaçlı, bu verilere baktığımızda ülkemizdeki kripto para sahipliğinin geniş bir yaş grubuna yayılmış durumda olduğunu söyledi. Gökağaçlı, “C1 grubu olarak adlandırdığımız profesyonel meslek sahipleri ve yöneticilerinden oluşan bu grup, kripto para yatırımı yapanların yüzde 70’ini oluşturuyor. Ülkemizdeki kripto para yatırımcıları, finansal okuryazarlığın yanı sıra teknoloji, girişimcilik ve spor alanlarına da oldukça ilgi gösteriyor” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön