28 / 04 / 2024

Kripto para hala cazip mi? Kimler kripto paralara yatırım yapıyor?

Kripto para hala cazip mi? Kimler kripto paralara yatırım yapıyor?

2022 yılında kripto paralar oldukça dalgalı bir seyir izledi. Yaşanan skandallardan dolayı kripto paralar bayağı bir kan kaybetti. Eski parlak dönemini kaybeden kripto paralara Türkiye’de ilgi nasıl? Tayvanlı WOOTR Genel Müdürü’nden bu konuda oldukça şaşırtıcı açıklamalar geldi.



Geçtiğimiz aylarda Türkiye pazarına giren Tayvan’ın global ölçekli tek yasal kripto borsası WOO, kripto pazarına ilişkin detaylı bir araştırma yaptırdı. Hem kendi kullanıcıları hem de kripto borsalarında işlem yapan kullanıcılar ile yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de işlem yapan kullanıcılar hala kripto sektörünü karlı buluyor.

Kripto para hala cazip mi? Kimler kripto paralara yatırım yapıyor?

Araştırma sonuçlarına ilişkin bilgi veren WOOTR Genel Müdürü Buğra Gökağaçlı, geniş çaplı bir araştırma yaptıklarını belirterek yaklaşık 6 ay süren bir çalışma sonucunda Türkiye’de kripto borsalarında işlem yapan kullanıcıların düşüş karşısında nasıl aksiyon aldıklarını incelediklerini dile getirdi. Araştırmaya göre, kullanıcıların yüzde 70’i sektörü karlı buluyor. Kripto parayı duyup hiç işlem yapmayanların büyük bir çoğunluğu ise yavaş yavaş işlem yapmaya başladı. Bu verinin, yaşanan düşüşe rağmen Türk kullanıcıların çekimserlik yaşamadığını gösterdiğini savunan Gökağaçlı, “Türk lirası dışındaki yatırımlara oldukça alışkın olduğumuz için kripto sektörü bize normal geliyor. İşlem yapanların yaklaşık yarısından fazlası tekrardan yükseliş yaşanacağını ve kar elde edeceğini düşünüyor. Türk yatırımcı panik yapmıyor” görüşünü dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön