29 / 04 / 2024

Kripto para şirketinden Bitcoin dağıtımı!

Kripto para şirketinden Bitcoin dağıtımı!

Kripto para şirketi BlockFi, düzenlediği ödül kampanyası ile yanlışlıkla milyonlarca dolar değerinde Bitcoin dağıttı. 



ABD'De faaliyet gösteren kripto para şirketi BlockFi, ödül promosyonu düzenledi. Sputniknews'te yer alan habere göre; kripto para yatırımcılarına faiz sunması hem de alım satımlar sonrasında aylık promosyon ödülleriyle tanıtan firma yanlışlıkla milyonlarca değerinde Bitcoin dağıttı. 

Firma 18-31 Mart arası döneminde  gerekli hacim koşullarını karşılayan kullanıcılara ödül olarak gönderilecek promosyonların ABD stablecoin (USDC) cinsinden yatırılacağını bildirmişti. Firma bunun yerine yanlışlıkla Bitcoin ödemesi gerçekleştirdi. 

Kripto para şirketinden Bitcoin dağıtımı!

Söz konusu hata kullanıcıların Twitter ve Reddit gibi mecralarda yaptığı paylaşımlarda ortaya çıktı. Bazı kullanıcıların hesabına 700 Bitcoin civarı (yaklaşık 240 milyon TL) kripto para yatırıldı. 

14 Mayıs tarihinde BlockFi sosyal medyada bazı kullanıcılara hatalı miktarda promosyon ödemesi yaptığını bu nedenle kullanıcılarla iletişime geçtiğini açıklamıştı. 

Paraları geri ödeyenlere 500 dolar verilecek 

Diğer yandan yatırılan kripto paraları hesaplarından çekerek şahsi ya da farklı cüzdanlara aktarma işleminin suç olduğu ve haklarında dava açılacaklarına dair bazı kullanıcılara e-mail gönderildiği aktarıldı. Paraları geri verenlere de 500 dolar ödeme yapılacakları da bildirildi. 

Kripto para şirketinden Bitcoin dağıtımı!

Ek olarak bazı kullanıcılar hesaplarından USDC türünden para çekmek istediklerinde herhangi bir işlem yapamadıklarını BlockFi'nin altyapısında sorun yaşandığını söyledi. 

Şirket bu olaydan 100 kişinin etkilendiğini açıkladı. BlockFi CEO'su Zac Prince, yatırılan Bitcoin miktarının  'şirketin sahip olduğu toplam Bitcoin miktarının küçük bir kısmını' karşıladığını açıkladı. Bu nedenle yaşanan olay şirketi maddi anlamda etkilemedi.

Çin 'yasak' dedi: Bitcoin çöktü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön