10 / 05 / 2024

Kripto para yatırımcılarına Mehmet Şimşek’ten kötü haber!

Kripto para yatırımcılarına Mehmet Şimşek’ten kötü haber!

Yeni hükümette Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelen Mehmet Şimşek, kripto para yatırımcılarını üzecek. Şimşek'in kripto paraya yönelik söyledikleri yeniden gündem oldu.



“FİNANS TARİHİNİN EN BÜYÜK BALONU”

Bakan Mehmet Şimşek, daha önce kripto para borsasının lokomotifi olarak bilinen Bitcoin hakkında, "Finans tarihinin en büyük balonu" sözlerini sarfetmişti. Bitcoin'i spekülasyon olarak tanımlayan ve uzak durulması gerektiğinin altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Bitcoin fiyatı bir anda aşırı derecede yükselebileceği gibi sonrasında ise çöküşe de geçebilir” şeklinde konuşmuştu.

67’nci Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti’nde tekrar Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlayan Şimşek, 2018 yılında yapılan G20 Bakanlar Zirvesi’nden sonra, “G20 Bakanlar Zirvesinin ikinci ve son gününde pek çok konunun yanı sıra, kripto para konusunu ele aldık. Mesaj çok açık: Kripto paralardan uzak durulması gerekiyor. Blockchain teknolojisi ise pek çok alanda hizmet sunumunda devrim niteliğinde yararlı olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

 Kripto para yatırımcılarına Mehmet Şimşek’ten kötü haber!

DİJİTALLEŞME TL'DE OLACAK

Bakan Mehmet Şimşek, katıldığı bir programda da “[Kripto paraların] akıbetine yönelik dünyada ortak bir fikir bulunmuyor. Ciddi soru işaretleri var. Biz Türkiye’de dijital para üzerine kendimize has bir düzenleme gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Dijitalleşmeyi, fintek konusunda yol almayı çok önemsiyoruz. Ancak özel olarak kripto para birimleri konusunda biz mesafeliyiz. Bunu riskli görüyoruz. Yurttaşlarımıza da bunların getirdiği risklere yönelik uyarılarda bulunduk” demişti.

Aile Bakanı’ndan son dakika müjdesi geldi! Bu ödemeyi alanların hesabına 1.000 TL daha yatacak!

İkramiye alacaklara müjde! Bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı belli oldu! Bu tarihte hesaplara para yatacak!

Ekonomistlerden korkutan açıklama: ‘İşsizliğin artması kaçınılmaz’


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön