27 / 04 / 2024

Kripto parada riskler neler?

Kripto parada riskler neler?

400 bine yakın kişinin mağdur olması nedeniyle ülke gündeminin ilk sırasında yer alan kripto paraları ile ilgili riskler herkes tarafından merak ediliyor. Peki, kripto parada riskler neler? İşte detaylar...



Kripto paralarının işlem gördüğü Thodex isimli platformda kullanıcıların hesaplarına erişim sağlamaması nedeniyle yaklaşık 400 bin kişinin mağduriyeti gündem oldu. Milliyet'te yer alan habere göre; bu durumun piyasaya bazı etkileri olacak. İşte  kripto paranın riskleri...

KRİPTO PARALARDA RİSKLER 
 

1 Kripto para işlemlerinin görüldüğü platformlarla ilgili henüz yasal bir düzenleme yapılmadı. İşlemlere aracılık edenlerin sermaye yeterlilikleri ve güvence bedeli olmadığı gibi herhangi bir lisanslama da söz konusu değil. 

2. Mevcut şartlarda işlem yapanların paralarının ya da sahip oldukları kripto paralarının güvencesi sadece platform sahiplerinin niyetiyle doğru orantılı.

3. Alım satım işlemlerinde yapılan fiyatlamaların ne denli piyasa şartlarında oluştuğu da süphe yaratıyor. Fiktif ve robot işlemler alım satım yapanların sahip oldukları paranın tamamını bir anda yok etmese de zararına işlemlere neden olabiliyor. İşlem fiyatlarını sorgulama ve itiraz etme şansı da tanınmıyor. 

Kripto parada riskler neler?

4. Regülasyonların yapılmadığı piyasalarda olası gelişecek herhangi bir düzenlemede ciddi kayıplar yaşanabilir. 

5 İşlemlerin yapıldığı internet platform sahiplerinin iyi niyetli olması oluşacak zararları önüne geçmesi için yeterli olmayabilir. Söz konusu platformalar teknik aksaklıklara, insan hatasına veya siber saldırılara açık bulunuyor. Bu saldırıların ardından sahip olunan kripto paraların ele geçirilme riski küçümsenmemeli. 

Diğer yandan borsada gözler yeni halka arzlarda. Borsa yükselirken yatırımcı olmak kolay. Ancak asıl maharet boğa piyasasından çekilince kazanç elde etmek. 

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön