01 / 05 / 2024

Kripto paralarda durgunluk başladı!

Kripto paralarda durgunluk başladı!

Ekim ayında zirve yapan kripto para borsaları Aralık ayında ayı piyasasına girerek durgunlaşmaya başladı. 



Kripto Para birimleri durgun seyrini sürdürüyor.  Hürriyet'ten Burak Taşçı!nın haberine göre; Kasım ayında 69 bin Dolar ile tarihi yüksek seviyesini elde eden Bitcoin sonrasında sert düşüşe geçti. 10 Kasım’da 69 bin doları gören Bitcoin 46 bin dolar seviyesine kadar düştü. Kısa sürede yüzde 33 oranında değer kaybına uğrayan Bitcoin’i diğer kripto para birimleri de takip etti. 

Küresel enflasyonun yüksek olması, Fed’in faiz artırımına gidecek olması, merkez bankalarının enflasyonu dizginlemek için hamleler gerçekleştirip faiz artırımı yöntemini seçmiş olmalarından dolayı kripto paralarda güç kaybı  meydana geldi. 

Ayrıca yapılacak olan regülasyonların neler getireceği tam anlamıyla bilinmediği için kripto para dünyasında tedirginlik oluştu. 

 Kripto paralarda durgunluk başladı!

Bu gelişmeler sonrasında Bitcoin güne 48 bin 947 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 48 bin 86 doları elde eden Bitcoin en yüksek de 49 bin 135 dolara geldi. Saat 08:18 itibarıyla Bitcoin yüzde 1 düşüşle 48 bin 517 dolar civarında işlem görüyor.

ETHEREUM DA GÜÇSÜZ HAREKET EDİYOR

En değerli ikinci kripto para birimi olan Ethereum ise 4000 dolar sınırında denge bulmaya çalışıyor. Kasım ayında 4865 dolar ile tarihi yüksek seviyesini elde eden Ethereum saat 08:18 itibarıyla yüzde 1.20 oranında düşüşle 3955 dolardan alıcı buluyor.

ŞAKA COİNLERİNDE DE DURGUNLUK VAR

Şaka olarak piyasaya sürülen ardından ise finansal değere ulaşan Dogecoin ve Shiba Inu de güçsüz seyredenler arasında bulunuyor. Dogecoin’i destekleyen dünyanın en zengin ismi Elon Musk son olarak Tesla’nın bazı ürünlerinin Dogecoin ile satışına başlanabileceğini duyurmuş ve yüzde 40’ın üzerinde yükseliş gerçekleşmişti. Ancak bu yükseliş hızlı şekilde geri geldi ve bugün Dogecoin yatay seyirle 0.17 dolar civarında işlem görüyor.

Kripto paralarda durgunluk başladı!

Arzı çok fazla olan ve büyük bölümünün yakılması gereken Shiba Inu ise kararsız seyrini sürdürüyor. Saat 08:18 itibarıyla Shiba Inu 0.00003485 dolar civarında işlem görüyor.

EN ÇOK YÜKSELEN COTI VE NEAR

Kripto para birimleri arasında en çok artanlar arasında COTI ve NEAR bulunuyor. COTI yüzde 35 oranında yükselişle 0.42 dolar, NEAR ise yüzde 31.5 oranında primle 12.70 dolardan alıcı buluyor.

Bitcoin piyasası kimlerin elinde? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön