Kripto Paralar

Kripto paralarda yükseliş başladı mı?

Kripto para piyasalarında yukarı yönlü hareketlerin 'ayılar' tarafından engellendiği belirtiliyor. Dogecoin'de ise yine Tesla kaynaklı artış yaşanıyor. Milyarder iş adamı Elon Musk, Dogecoin ile Tesla ürünlerinin alınabileceğini açıkladı. Shiba Inu de Dogecoin'i izliyor. Piyasanın en popüleri ise GLHürriyet Gazetesi'nden Burak Taşçı'nın haberine göre; küresel enflasyon, merkez bankalarının adımları, altın fiyatları, kısıtlamalar, Kazakistan'daki iç karışıklık, enerji fiyatlarının artması, regülasyon adımlarının hız kazanması gibi durumlar kripto paraları zor günlerle karşılaştırdı

Kripto para piyasalarında dengeli fiyat hareketleri zorlaştı. Hürriyet Gazetesi'nden Burak Taşçı'nın haberine göre; küresel enflasyon, merkez bankalarının adımları, altın fiyatları, kısıtlamalar, Kazakistan'daki iç karışıklık, enerji fiyatlarının artması, regülasyon adımlarının hız kazanması gibi durumlar kripto paraları zor günlerle karşılaştırdı.

 

Lider kripto para birimi Bitcoin Kasım'da ulaştığı 69 bin dolar seviyesinden 40 bin dolara kadar düştü. Yüzde 40'ın üzerinde tarihi zirvesinden gerileyen Bitcoin, geçen günlerde artışa geçme çabası içine girse de başarı gösteremedi. Her artışta ayıların kar satışıyla karşılaşan Bitcoin yeniden 42 bin dolar seviyelerine düştü.

 

Bitcoin'in dominansı da yine kayba yöneldi ve yüzde 40'ın altına düştü.

Bitcoin düne 42 bin 739 dolar seviyesinden giriş yaptı. Gün içinde en düşük 42 bin 370 doları görürken, en yüksek de 42 bin 883 dolar seviyesine ulaştı. Saat 09:49 itibarıyla 42 bin 800 dolar seviyesinden alıcı bulmayı sürdürüyor.

Ethereum da da değer kaybı devam ediyor. Kasım'da 5 bin dolara yaklaşan Ethereum, uzun süredir 3 bin 200-3 bin 500 dolar seviyelerinde. Güne 3 bin 263 dolardan başlayan Ethereum, gün içinde en düşük 3 bin 225 doları görürken, en yüksek de 3314 dolar seviyesine ulaştı. Saat 09:49 itibarıyla 3 bin 300 dolardan alıcı bullmayı sürdürüyor. 

BITCOIN MADENCİLİĞİ PROJESİNE BAŞLANDI

Twitter'ın kurucusu olan Jack Dorsey, açık Bitcoin madenciliği sistemi projesine resmen start verdiklerini açıkladı. Bu gelişme de Bitcoin'de yükselişi getirmedi.

DOGECOIN VE SHIBA INU HAREKETLENDİ

Şaka olarak ortaya çıkan ardından finansal değere ulaşan Dogecoin ve Shiba Inu'de hareketlilik yaşanıyor. Dogecoin ile bazı Tesla ürünlerinin satışının gerçekleştirileceğini geçen ay açıklayan milyarder iş adamı Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın bu işlem için testlere başladığına ilişkin haberler yayılıyor. Elon Musk, sabah attığı bir Tweet ile durumun doğru olduğunu belirtti. Musk, Tesla ürünlerinin Dogecoin ile alınabileceğini açıkladı.

Bu gelişme çerçevesinde Dogecoin yüzde 20'ye yakın primli seyrediyor. Saat 09:49 itibarıyla Dogecoin yüzde 20 oranında primle 0.1975 dolar seviyesinden, Shiba Inu ise yüzde 9 oranında primle 0.00003221 dolardan alıcı buluyor.

PİYASALARDA GLMR RÜZGARI

Kripto para piyasalarının popülerleri arasında devasa bir değer kazanan GLMR yer alıyor. Yüzde 16 binden fazla artış gösteren GLMR bugün de top 10 listesinin ilk sırasında yer alıyor.

Memur ve emekliye ek zam 15 Ocak maaşına yetişmeyecek!

Dolar Mart’ta 9.5 TL’ye mi düşecek?

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Kripto paralarda TL ile yapılan işlemler dolar ve Euro’yu geçti!