29 / 04 / 2024

Kripto piyasasında batışlar sürüyor! BlockFi de iflas bayrağını çekti!

Kripto piyasasında batışlar sürüyor! BlockFi de iflas bayrağını çekti!

FTX'in çöküşü ile başlayan sorunlar kripto para dünyasını sarsıyor. Kripto şirketi BlockFi, dün resmen iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. İflaslar daha da yayılabilir.



BlockFi şirketinin ayrıca birçok kripto madencilik şirketine de on milyonlarca dolarlık krediler verdiği ortaya çıktı. Ancak Bitcoin'deki düşüş nedeniyle madencilerin zararda olması bu paraların akıbeti hakkında soru işaretlerinin ortaya çıkmasına neden oldu.

Tüm bu haberlerin ardından kripto para piyasasında dün 16 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, bugün dünkü kayıplarını telafi ederek 16 bin 500 dolar seviyelerinde fiyatlandı. Ethereum ise 1200 dolar seviyesini korumaya devam etti.

NE OLDU?

Kripto piyasasında batışlar sürüyor! BlockFi de iflas bayrağını çekti!

FTX’in yan şirketi Alameda Research'ün bilançosunu kendi dijital tokenıyla desteklediği haberleri sonrası piyasa karışmış, Binance’ın da olaya müdahil olmasıyla FTX nakit krizine girerek batmış, Bankman-Fried CEO’luk görevinden istifa etmişti.

Şirketin en büyük alacaklılarından BlockFi da ilk olarak FTX'in iflas başvurusunda bulunduğu gün olan 11 Kasım'da para çekme işlemlerini durdurmuştu. Öte yandan kripto platformları Gemini ve Genesis’in de benzer bir kaderi paylaşma ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 29 Kasım 2022 tarihinde saat 23.51'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.63 Türk Lirası, euro 19,39 Türk Lirası, altının gramı ise bin 52 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altının geleceği yeni rekoru açıkladı!

Asgari ücrette zam mesaisi başladı! Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Dolar Kahini Selçuk Geçer yıl sonu dolar tahminini açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön