29 / 04 / 2024

Kripto piyasasında heyecan yaratan araştırma! Bitcoin 42 bin doları aşabilir!

Kripto piyasasında heyecan yaratan araştırma! Bitcoin 42 bin doları aşabilir!

Kripto araştırma şirketi K33 Research, olası bir Spot Bitcoin ETF onayının piyasalarda yaratabileceği etkilere ilişkin bir rapor yayımladı ve “Bu durumda Bitcoin 100 gün sonra 42.000 dolar fiyat seviyelerini aşabilir” ifadesini kullandı.



ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) geçmiş dönemlerde yapılan Spot Bitcoin ETF başvurularını reddetmesi ve SEC Başkanı Gensler’ın Spot Bitcoin ETF’lerine ilişkin yaptığı açıklamalar, piyasalarda yakın vadede SEC’nin Spot Bitcoin ETF’lerine yeşil ışık yakma ihtimalinin düşük olduğuna işaret etmişti. Ancak son aylarda yaşanan gelişmeler, bu beklentinin tersine dönmesine neden oldu.

Cointurk.com yazarı Ali Eren Girişken’in haberine göre BlackRock‘ın Spot Bitcoin ETF başvurusu yapması ve Grayscale’in SEC davasını kazanması gibi son dönemde gerçekleşen birçok olumlu gelişme, SEC’nin ETF başvurularına onay verme ihtimalini güçlendirdi. Bloomberg ETF analistleri, SEC’nin ETF kararlarını ertelemesine rağmen, Spot Bitcoin ETF’lerinin SEC’den onay alma ihtimali ile ilgili tahminleri %75’e artırdı.

Spot Bitcoin ETF’lerinin SEC’den onay alabileceğine yönelik beklentiler güçlenirken, böyle bir ETF onayının piyasalarda yaratabileceği potansiyel etkiler de tartışılmaya başlandı. Kripto araştırma şirketi K33 Research, olası bir ETF onayının potansiyel etkileriyle ilgili bir rapor yayımladı. Raporda, böyle bir ETF onayı sonrası Bitcoin’in ulaşabileceği fiyat seviyeleri ortaya konuldu.

K33 Research analisti Vetle Lunde, Bitcoin’de yaşanması muhtemel bu artışla ilgili olarak, “Lider kripto para birimi BTC, sırasıyla ETF onayından 10 gün sonra, 40 gün sonra, 70 gün sonra ve 100 gün sonra ulaşabileceği fiyat seviyelerini ele aldık. Bitcoin’in böyle bir onayın ardından 100 gün sonra 42.000 dolar fiyat seviyelerini aşabileceğini gördük” ifadesini kullandı.

 Kripto piyasasında heyecan yaratan araştırma! Bitcoin 42 bin doları aşabilir!

FED SABİTKOİNLERDEN ENDİŞELİ

Bu arada Fed Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, federal olarak düzenlenmeyen sabitkoinlerin yaygın bir ödeme aracı olması durumunda, finansal istikrar, para politikası ve ABD'deki ödeme sistemi için önemli riskler oluşturabileceğini söyledi.

Barr, “Güçlü federal bir gözetim olmadan sabitkoinler konusunda derinden endişe duyuyorum. Çünkü kurum olarak doğrudan denetim ve düzenleme yetkimiz yok. Bu da büyük risk oluşturuyor. Yaygın bir ödeme aracı olması halinde finansal istikrar, para politikası ve ABD ödeme sistemi için büyük riskler yaratır” ifadesini kullandı.

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön