17 / 05 / 2024

Kriptoda deprem üstüne deprem! BlockFi iflas başvurusunu duyurdu!

Kriptoda deprem üstüne deprem! BlockFi iflas başvurusunu duyurdu!

Kripto para piyasasında deprem üstüne deprem yaşanıyor. FTX'in çöküşü ile başlayan problemler kripto para dünyasını sarsıyor. Kripto şirketi BlockFi, dün resmen iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. İflaslar daha da yayılabilir.



Kriptoda deprem üstüne deprem! BlockFi iflas başvurusunu duyurdu!

FTX CEO’SUNA DAVA

Sözcü'nün haberine göre, Kripto ticaret varlık platformu hizmeti veren ve kullanıcılarına faiz getirisi de sağlayan BlockFi, FTX’in çöküşünün yarattığı problemlere “önemli ölçüde maruz kaldığını” açıklamıştı. Söz konusu şirketin, FTX’le yüzlerce milyon dolarlık kredi anlaşmaları bulunuyordu.

BlockFi, FTX’i 275 milyon dolar ile 2'inci en büyük alacaklısı olarak listelemişti. Şirket bu sebeple iflas başvurusuyla birlikte eski FTX CEO'su Sam Bankman Fried’a da dava açtı.

Ayrıca halihazırda 100 binden fazla alacaklıya sahip olan BlockFi sahip olduğu kripto paraların bir kısmını da sattığını açıkladı. Kripto platformu, bu satışlardan 238 milyon 600 bin dolar nakit elde ettiği belirlendi.

BlockFi, iflas başvurusunu duyurduğu sırada kasasında 256 milyon 900 bin dolar nakit olduğunu ve bu miktarın yeniden yapılanma sürecinde operasyonları desteklemek için yeterli olacağını kaydetmişti.

ŞİRKETLERİNDEN BÜYÜK ALACAK

BlockFi şirketinin ayrıca pek çok kripto madencilik şirketine de on milyonlarca dolarlık krediler verdiği tespit edildi. Fakat Bitcoin’deki düşüş sebebiyle madencilerin zararda olması bu paraların akıbeti hakkında soru işaretlerinin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Tüm bu haberlerin ardından kripto para piyasasında dün 16 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, bugün dünkü kayıplarını telafi ederek 16 bin 500 dolar seviyelerinde harekt etti. Ethereum ise 1200 dolar seviyesini korumayı sürdürdü.

NE OLMUŞTU?

FTX’in yan şirketi Alameda Research'ün bilançosunu kendi dijital tokenıyla desteklediği haberlerinin ardından piyasa karışmış, Binance’ın da olaya müdahil olmasıyla FTX nakit krizine girerek batmış, Bankman-Fried CEO’luk görevinden istifasını vermişti.

Şirketin en büyük alacaklılarından BlockFi da ilk olarak FTX'in iflas başvurusunda bulunduğu gün olan 11 Kasım 2022'de para çekme işlemlerini durdurmuştu. Ayrıca kripto platformları Gemini ve Genesis’in de benzer bir kaderi paylaşma ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

Kış lastiği zorunluluğu başlıyor! Peki, kış lastiği ne kadar? İşte 29 Kasım 2022 fiyat listesi...

Sağlık Bakanlığı kadro ve branş dağılımı belli oldu! 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı?

Market ile üretici arasındaki fiyat farkı ikiye katlandı! 90 TL'den 180 TL'ye çıktı! '4 zincir market ifşa edilmeli'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön