18 / 07 / 2024

Küçük metrekarelerde büyük hayatlar!

Küçük metrekarelerde büyük hayatlar!

İnşaat yatırımcıları projelerinde sundukları zengin sosyal olanaklarla küçücük metrekarelerde adeta kocaman bir yaşam sunuyor. Daha çok yatırımcılar ve öğrenciler tarafından tercih edilen bu evler, üstelik büyük evlere göre daha ekonomik…




Küçük metrekareli evlere ilgi her geçen gün artıyor. Artan talebi fark eden yatırımcılar artık projelerinde daha fazla stüdyo ve 1+1 dairelere yer vermeye başladı.  Küçük metrekalerde yüksek kira garantisi veren firmalar, sundukları zengin sosyal olanaklarla da küçücük bir alanda adeta kocaman bir dünya sunuyor. 


Daha ekonomik

Büyük evlere göre daha ekonomik olan stüdyo ve 1+1 evler, özellikle öğrenciler,  çocuksuz aileler ve yatırımcılar tarafından talep görüyor. İyi bir tasarruf aracı olan küçük evlere iliginin artmasının bir diğer nedeni ise büyük metrekareli evlere göre daha kolay satılıp kiralanabiliyor olması….


 Küçük metrekarelerde büyük hayatlar!


1.Her metrekaresi kişiye özel tasarlanıyor

Stüdyo ev anlayışına bambaşka bir yorum getiren Stüdyo 24 projesi, Ispartakule-Başakşehir merkezde hayata geçiriliyor. Cathay İleri Projeler güvencesiyle inşa edilen proje birbirinden farklı mimari dekorasyon ve daire çözümleri sunuyor. Her metrekaresinin kişiye özel olarak tasarlandığı Stüdyo 24’te fiyatlar 79 bin TL’den başlıyor. Yüzde 1 peşinatla ev sahibi olma fırsatının sunulduğu Stüdyo 24, 490 stüdyo daireden oluşuyor. 


 Küçük metrekarelerde büyük hayatlar!


2.Tek seferde 10 ödül birden aldı

Geleneksel Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden esinlenerek tasarlanan Elit Grand Palas, geçmişin ihtişamını günümüze taşıyor. Delmar Yapı tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen Elit Grand Palas’ta stüdyo dairelerin yanı sıra 1+1 daireler de yer alıyor. 10 bin 680 metrekare alan üzerinde yükselen projede dairelerin metrekaresi 45 ile 100 metrekare arasında değişiyor. Konutların 165 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu Elit Grand Palas’ta 48 aya kadar sıfır faizle vade imkanı sunuluyor. Toplam 532 daireden oluşan projede, yüzme havuzu, fitnes center, sauna, yoga salonu, sağlık merkezi, pilates alanı, mini golf sahası, bar, cafe, restoran, cafe, otopark ve güvenlik hizmetleri bulunuyor. Proje, European Property Awards yarışma tarihinde tek seferde 10 ödül alarak bir ilke imza atmıştı.


 Küçük metrekarelerde büyük hayatlar!


3.47 metrekare 1+1 235 bin TL’ye

Güneşli’de Mar Yapı güvencesiyle inşa edilen Divan Residence, 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşuyor. Toplam 254 konut ve 40 mağazanın yer aldığı projede, 3 bin 900 metrekare de planlanabilir ofis alanı yer alıyor. Aralık 2013’te teslim edilmesi planlanan G-Plus Divan Residence’ta, 47,5 metrekare ile 72 metrekare arasındaki 1+1 daireler 235 bin TL ile 360 bin TL arasında, 81 metrekare 2+1 daireler ise 392 bin TL ile 404 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 450 araçlık kapalı, 60 araçlık ise açık olmak üzere toplam 510 araç kapasiteli otoparkın bulunduğu Güneşli G Plus Divan Rezidans projesinde;  yüzme havuzu, fin hamamı, sqaush, spa, masaj odaları, sauna, fitness center yer alıyor.


 Küçük metrekarelerde büyük hayatlar!


4.Tamamı stüdyo ve 1+1’lerden oluşuyor

Dap Yapı tarafından Maltepe’de hayata geçirilen Dap Tango Kule’de stüdyo ve 1+1 dairelerden oluşuyor. Büyüklükleri 43 ile 79 metrekare arasında değişiklik gösteren konutlardan oluşan projede 129 adet 1+0, 63 adet 1+1 yer alıyor. 10 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen Tango Kule’de fiyatlar 286 bin TL’den başlıyor. 2014’te teslim edilmesi planlanan projede, açılır kapanır yüzme havuzu, lobi, danışmanlık, kat hizmeti, 7/24 özel güvenlik, yürüyüş parkurları, kapalı otopark, cafe ve restaurant yer alırken a plus rezidans hizmetlerine de yer veriliyor.


 Küçük metrekarelerde büyük hayatlar!


5.Anthill’de 561 dolardan başlıyor

İstanbul Şişli’de yükselen Anthill Residence’ta, 1+1 ve 2+1 konut tipleri yer alıyor. Ant yapı güvencesiyle inşa edilen projede, fiyatlar 561 bin dolardan başlangıç gösteriyor. Anthill’de peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim avantajı sunuluyor. Toplam 804 konuttan oluşan Anthill Residence’ta, konutların büyüklüğü 85 ile 121 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. İstanbul Anthill Residence'ta; güzellik salonu, vitamin bar, yüzme havuzu, güneşlenme terası, spa merkezi, fitness salonu, jet poll, çocuk oyun alanları, solaryum  gibi sosyal imkanlar sunuluyor. 


 Küçük metrekarelerde büyük hayatlar!


6.Sınırsız hizmet

Göğüş Yapı imzasıyla Beşiktaş Ulus’ta yükselen Trend Ulus projesi 13 konuttan oluşuyor. Projede sadece 60 metrekare 1+1 ve 120 metrekare 2+1 daire seçenekleri yer alıyor. Trend Ulus’ta fiyatlar 280 bin dolardan başlıyor. Aralık 2013’te tamamlanması planlanan proje, akıllı ev teknolojisi ile donatılıyor. Asistan ve danışmanlık hizmetleri, seyahat hizmetleri, info live, sağlık hizmetleri, vip servisler ve residence hizmetlerini sağlayan Ulus Trend Konutları'nda, spa, fitness, loby, sinema, türk hamamı, sauna, buhar odasu, jakuzi, playstation odası, bilardo odası, dans stüdyosu, açık hava sinema, yoga salonu, plates odası, karaoke odası, art room, parti odası, rpo ve şarap tutkunlarına özel oda, kiralık vespa hizmeti, toplantı salonu, bussiness room, gökyüzü gözlem evi, cheef odası, trambolin odası ve bahçe barbekü alanı gibi çok sayıda zengin sosyal imkanlar yer alıyor. 


 Küçük metrekarelerde büyük hayatlar!


7.4 farklık büyüklükte stüdyo ve 1+1 daire

Life in Vera projesinde 4 farklı büyüklükte 1+0 ve 1+1  daire seçeneği sunuluyor. Esenyurt’ta Vera Group imzasıyla hayata geçirilen projede, konutların büyüklükleri 39 metrekare ile 76 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Şubat 2014’te tamamlanması planlanan Life in Vera projesinde fiyatlar 74 bin TL’den başlıyor, 146 bin 250 TL’ye kadar çıkıyor. Proje, E5 ve E6 karayollarına 2 dakika, Torium'a 2 dakika, deniz otobüsüne 3 dakika, TÜYAP Fuar Merkezi'ne 7 dakika, Atatük Havalimanı'na 15 dakika uzaklıkta konumlanıyor. 


 Küçük metrekarelerde büyük hayatlar!


8.175 bin dolara hemen teslim 1+0

Gül Yapı ve Çelebi Yapı ortaklığında Beylikdüzü’nde hayata geçirilen Sky Port Residence’ta stüdyo, 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri sunuluyor. Sky Port Residence’ta 50 metrekare 1+0 daireler 175 bin dolardan, 88 metrekare 1+1 daireler ise 260 bin dolardan satışa sunuluyor. Son 10 konutun kaldığı projede masaj salonu, spa salonu, hamam, 3 katlı otopark, sauna ve yüzme havuzu bulunuyor. Teslimleri hemen yapılan Beylikdüzü Sky Port Residence E-5 otoyoluna yakın bir noktada bulunuyor.


 Küçük metrekarelerde büyük hayatlar!


9.City Life’ta 135 bin TL

Kurtköy’de Sky İnşaat güvencesiyle inşa edilen City Life, 6 bin 945 metrekare alan üzerinde 169 konuttan oluşuyor. Projde stüdyo ve 1+1 dairelerin yanı sıra 2+1 konut alternatifi de bulunuyor. Projede stüdyo daireler 135 bin TL’den 1+1 daireler ise 175 bin TL’den satışa sunuluyor. Toplam 17 bin metrekare inşaat alanına sahip olan City Life Kurtköy projesinde basketbol sahası, yüzme havuzu, açık/kapalı otopark, buhar odaları, kuru temizleme, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, kreş ve kat bahçeleri bulunuyor. Projenin Temmuz 2013’te tamamlanması planlanıyor. 


 Küçük metrekarelerde büyük hayatlar!


10.Tüm daireler deniz manzaraları

Kartal’da hayata geçirilen Safi Espadon Residence’ta stüdyo dairelerin fiyatı 230 bin TL’den başlıyor. Tüm dairelerin Marmara Denizi ve Adalar manzarasına sahip olduğu projede, Aralık 2012’ye kadar geçerli olan kampanya kapsamında konut ya ofis alanlara daireleri dekorasyonu tamamlanmış şekilde teslim ediliyor. Safi Espadon, Sabiha Gökçen Havalimanı'na, Kartal Metro Hattı'na ve Kartal Adliye Sarayı'na yakın konumu ile dikkat çekiyor.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön