29 / 04 / 2024

Kundu-Belek yolu 4 dakikaya düşüyor!

Kundu-Belek yolu 4 dakikaya düşüyor!

Kundu-Belek güzergahını 4 dakikaya düşüren yolun temel atma töreninde konuşan Başkan Türel, “Antalya için fırsat döneminin kapıları sonuna kadar açılmıştır” dedi.



Dışişleri eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ile Antalya Büyükşehir Menderes Türel Aksu-Kundu-Kadriye-Belek yolunun tanıtımını ve temel atma törenini gerçekleştirdi. Ardından Aksu’daki 29 muhtara bilgisayar da dağıtıldı. Törene Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün yanında, protokol davetlileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Önceden 45 dakika süren Kundu-Belek güzergahını 4 dakikaya düşecek 6.5 kilometrelik yolun açılışı 15 gün sonra gerçekleşecek. Böylece yol dünyanın en büyük 20 ekonomisinin toplandığı G20 Zirvesi’ne yetişecek.

 

45 dakikadan 4 dakikaya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da hemen her gün bir açılış ya da temel atma törenine katıldıklarını, çok çalışıp hizmet ürettiklerini söyledi. Çavuşoğlu, Antalya’dan çıkıldığından her yerin şantiye olduğunu ifade ederek, “Bu yatırımlar bittiği zaman hepimiz huzura kavuşacağız. Önümüz açılacak. Her yere zamanında ulaşacağız. Kundu’ya kadar yolumuz iyi ancak Belek’e giden yolumuz yoktu. Kundu’da bir otelde kalan kişi Belek’e gitmek istese Alanya yoluna çıkacak. Tekrar Kadriye kavşağından Belek’e inecek. Tam 45 dakika sürüyordu. Şimdi bu yol açılınca bu süre 4 dakikaya inecek, yani 10 kat azalacak” dedi.

 

Batı Çevre Yolu bitiyor

EXPO’yu kalıcı bir botanik park haline dönüştüklerini dile getiren Çavuşoğlu, EXPO’ya 10 bin kişilik kongre salonu da yaptıklarını söyledi. 8 yıldır yılan hikayesine dönen Batı Çevre Yolu’nun bitmek üzere olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Şimdi Kuzey Çevre Yolu ile yolu Döşemealtı’ndan merkeze ulaştıracağız. Bu yollarla Antalya’yı bir uçtan bir uca kesintisiz ulaştıracağız. Ayrıca Antalya’yı Anadolu’nun dört bir yanına kolayca ulaştırabilecek yolların da çalışmalarını yapıyoruz. “ diye konuştu.

 

EXPO kolay olmadı

Açıklamasında “Şehrin tüm kılcal damarlarına inerek her yere yollar yağıyoruz ama yollar yetmez dedik Antalya’ya gelecek hızlı trenlerin de temellerini atıyoruz. Antalya’dan Londra’ya kadar gidebileceksiniz. Ve Antalya’dan Pekin’e kadar tarihi İpek Yolu’nu yeniden canlandırıyoruz” diyen Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Antalya’dan çıktığınızda her yer şantiye ama bunlar tatlı sancılar. Bu projeler bittiği zaman artık vakit kaybetmeden her yere zamanında yetişeceğiz. Antalya’mız artık dünyada en saygın şehirlerden birine dönüşüyor. Antalya artık dünya markası. Bütün dünyanın en önemli etkinlikleri Antalya’da yapılıyor. EXPO’yu Antalya’ya getirmek kolay değildi. Dünyanın en önemli zirvesi G-20 bizim şehrimizde. Bunların hepsi bizim vizyonumuz, ufkumuz.” Mevlüt Çavuşoğlu, ayın 26’sında oynanacak olan Antalyaspor-Beşiktaş maçına da Antalyalılardan destek beklediğini de belirterek sözlerini tamamladı.

 

Antalya’da hizmet sağanağı

Törende açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  son günlerde bu ve benzeri törenlere yetişmekte güçlük çektiklerini söyledi. Antalya’da inanılmaz bir hizmet sağanağı yağdığını ifade eden Türel, “Tabii ki bu eserlerin gerçek sahipleri siz sevgili Antalyalılardır. Sizlerin bu güveni ve desteği olmasa bu hizmetler bekliyor olacaktı. Nasıl ki biz göreve gelmeden önce 5 sene duraklama dönemi yaşadıysa ciddi bir zaman kaybı söz konusu olduysa sizlerin desteğiyle ne mutlu bu projeleri gerçekleştirebilir hale geldik” dedi.

 

 ‘Trilyonluk açılışlar yapıyoruz’

Antalya’nın fevkalade önemli bir ulaşım sorununu çözecek bir eserin temel atma törenini gerçekleştirdiklerinin altını çizen Türel, “Buranın hemen ardından Çalkaya bölgesine geçerek ANFAŞ Kavşağı ile yaklaşık 300 milyon liranın üzerinde yatırım değeri bulunan raylı sistem temel hattının temelini atacağız. Bu törenler bitmeyecek yarın ve öbür gün de devam edecek. Bu açılış ve törenlerin değeri trilyonları geçiyor. Bu hizmetler birlik, beraberlik ve istikrar sayesinde gerçekleşiyor” diye konuştu.

 

Sandıkta birlik ve beraberlik çağrısı

1 Kasım seçimlerinin önemine değinen Başkan Türel, seçim zamanı sandıklarda birlik ve beraberlik olması temennilerinde bulundu. Geçmiş dönem çalışmalarını da dile getiren Türel, Serik ve Manavgat’taki arıtma tesisleri yapılmasaydı turizmde en büyük sermaye olan denizin büyük riske atılacağını kaydetti. Başkan Türel, temeli atılan Kundu yolunun G20 zirvesine yetiştirileceğine dikkat çekerek, bu yolun zirve süresince alternatif bir protokol yolu olacağını aktardı.

 

Antalya için fırsat dönemi

Bu hizmetlerin Antalya’nın marka değerini artırdığını aktaran Türel, “Biz süratle hızla bu projelere devam etmek zorundayız. Antalya için fırsat döneminin kapıları sonuna kadar açılmıştır” ifadelerini kullandı. MUBİM projesine de değinen Türel, muhtarların teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak mahalledeki sıkıntıları kolayca aktarabildiğini hatırlattı.  Muhtarlara “Artık belediyemize çay içmeye bekliyoruz” sözünü de anımsatan Türel, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından beğenilerek tüm Türkiye’de uygulanması zorunlu hale geldiğini dile getirdi. Muhtarların oturduğu yerden sorunlarını belediyeye iletebildiklerini anlatan Türel, ücretsiz olan ASMEK’lerde bilgisayar kursunun da verildiği duyurdu. Türel sözlerini şu cümleyle sonlandırdı: “Çiçek açan Şehirlerde bir dünya ödülü aldık. Antalya bu hizmetlerle çiçek açmaya devam edecek.”

 

Açılışı 15 gün sonra

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de böyle hizmetlerin istikrarla sağlandığına işaret ederek, “Aksu hak ettiği hizmetleri bu dönemde alıyor, alacak da. Sizden istikrarın sürmesini bekliyoruz” dedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, açılışı yapılan yol projesine dair bilgi verdi. Projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 75 milyon liralık kaynak sayesinde 6 buçuk kilometrelik yolun açılışının yapıldığını ve böylece G20 projesine yetişeceğini söyledi. Ayrıca EXPO 2016 Antalya projesi için bu yolun Aksu’ya da bağlanacağını belirten Ekici, havaalanına gelen turistlerin de en kısa sürede otellere transferini sağlayacaklarını söyledi. Ekici, yolun en iyi aydınlatma sistemi ve peyzaj düzenlemesi ile hizmete açılacağını kaydetti. Tören sonunda Aksu muhtarlarına bilgisayar dağıtıldı.

 

EXPO hattı raylı sisteminin temeli atıldı

Kundu’daki töreninin arkasından Cihadiye-Pınarlı-Güzelyurt güzergahını kapsayan Raylı Sistem Temel Atma Töreni ile ANFAŞ Köprülü Kavşak açılış töreni gerçekleşti. Törene Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, eski Bakan ve Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Dış İşleri eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı MevlütÇavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdenz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Antalya Gazete Bir 


Geri Dön