15 / 05 / 2024

Kurbanlık fiyatları bu yıl kaç TL olacak? 1 koyun ne kadar? 1 ton dana kaç lira?

Kurbanlık fiyatları bu yıl kaç TL olacak? 1 koyun ne kadar? 1 ton dana kaç lira?

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını sorguluyor. Peki, Kurbanlık fiyatlarına zam geldi mi? Kurbanlık büyükbaş, küçükbaş fiyatları ne kadar kaç TL?



KURBANLIK FİYATLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER!

Ahaber'de yer alan detaylara göre, hayvanın cinsi, yaşı, kilosu, sağlık durumu ve bölgesel fiyat farklılıkları kurbanlıkların fiyatlarının belirlenmesinde önemli faktör rol oynamaktadır. 

Öte yandan yem fiyatları, nakliye masrafları, hayvan bakımı ve satıcıların kar marjları da fiyatları etkileyen faktörler arasında bulunuyor.

Kurbanlık alacakların bu etkenleri göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmaları ve uygun fiyatlı ve sağlıklı hayvanları satın almaları önemli bir konu.

Kurbanlık fiyatları bu yıl kaç TL olacak? 1 koyun ne kadar? 1 ton dana kaç lira?

KURBANLIK FİYATLARI 2023 BELLİ OLDU MU?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurbanlıkların fiyatı merkla araştırılıyor. Kurbanlık almak isteyenler büyükbaş ve küçükbaşın ne kadar olduğunu sorguluyor. 

29 Haziran'da başlayıp 2 Temmuz Pazar günü sona erecek Kurban bayramın 2023 yılında kurbanlık bir koyunun ortalama fiyatının tahminen 6 ile 12 bin lira arasında olması bekleniyor. 2023 yılında ortalama bir ton dana fiyatının 50.000 ile 100.000 lira arasında olması bekleniyor. Fakat, bu fiyatlar bölgeye ve hayvanın özelliklerine göre farklılık gösterebilir.

KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Kurbanlık olarak seçilen hayvanın neyle beslendiği oldukça önemlidir fakat bunu anlamak çok kolay değil, bunun sebebi bazı üreticilerin hayvanlara mısır slajı yedirerek hayvanların işkembesinde şişkinlik yaratıp kurbanlıkların daha ağır çıkmasını sağlamasından kaynaklanıyor.

Gebelik durumu olabileceğinden dişi hayvan seçmemeye özen gösterilmesi gerekiyor.

Herhangi bir hastalığının olup olmadığını ağız ve burnundan akan salyadan anlaşılabileceği bu durumda besi hayvanın durumunun iyi olup olmadığına dikkat edilmelidir. Ayrıca kurbanlık almadan önce, kurbanın duruşunun canlı olup olmadığına bakılır. 
Kurbanlık hayvanın cildinde yahur vücudunda yara, bere olmamalıdır.

Tüyleri parlak, düzgün ve yatık olmalı. Kurban edilecek hayvan geviş getiriyorsa sindirim sistemi çalışıyor demektir, bu hayvanın sağlıklı olduğu anlamına gelir.

Devlet Su İşleri sınavsız ve mülakatsız personel alımı için son başvuru tarihi açıklandı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!


Geri Dön