12 / 05 / 2024

Kurbanlık fiyatlarında şok eden düşüş! Fiyatlar resmen dibi gördü!

Kurbanlık fiyatlarında şok eden düşüş! Fiyatlar resmen dibi gördü!

​​​​​​​Ankara'da Kurban Bayramı'nın üçüncü günü kurbanlık satışını sona erdiren besiciler pazardan ayrılmaya başladı. Bayramın ilk günü küçükbaşların fiyatının 10 bin lira seviyesinde seyrettiğini ifade eden satıcılar fiyatların şu anda 4-5 bin liraya düştüğünü söyledi.



HAYVANLARIN YÜZDE 80'İ SATILDI

Alıcı ile yaptığı pazarlık neticesinde kurban fiyatını 7 bin 500 liradan 6 bin liraya indiren satıcı Levent Öztürk de yaklaşık 10 küçükbaş hayvanının kaldığına vurgu yaparak "Pazar alanındaki hayvanların yüzde 80 kadarının satışı gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Kurbanlık alışverişini Kurban Bayramı’nın 3’ncü gününe bırakan alıcı Tolga Turgut da "Büyükbaşların zaten hepsi satılmış. Bu nedenle az sayıda küçükbaş hayvan kalmış” diye konuştu.

Turgut, ailesi ile geldiği pazar alanında bütçesine uygun küçükbaş hayvan bulabildiğini vurguladı.

Kurbanlık fiyatlarında şok eden düşüş! Fiyatlar resmen dibi gördü!

KURBAN SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Öte yandan, uzmanlar sağlıklı bir kurbanın seçilebilmesi çok önemli olduğunu ve kurbanın sağlıklı olup olmadığını kurbanın duruşunun canlı olup olmadığından anlaşılabileceğini ifade etti.

Kurbanın herhangi bir hastalığının olup olmadığını ağız ve burnundan akan salyadan anlaşılabileceğini söyleyen uzmanlar, bu durumda besi hayvanın halinin iyi olup olmadığına dikkat edilmesinin gerektiğini aktardı.

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum!

Dolar, Euro ve Sterlin ne kadar oldu? İşte bayram tatilinde döviz fiyatları!

Emekliye yeni zam oranı belli oldu! Tüm maaşlar bir bir hesaplandı!


Geri Dön