18 / 05 / 2024

Kurdaki artış yurtdışında tatil planlarını etkilemedi!

Kurdaki artış yurtdışında tatil planlarını etkilemedi!

Kurlardaki yükselise rağmen birçok yurt dışı turu tükenirken, yaklaşık 250 bin kisi yurt dışına çıkacak. Yurt içinde de tatil yörelerinde dolulukların yüzde 100'e ulaşması bekleniyor..



KURBAN Bayramı tatilinin 9 güne uzamasıyla birlikte yurt içi ve yurt dışı tatil yörelerine alan hazırlıkları sürüyor. 

Kurlarda meydana gelen artış bile binlerce kişinin yurt dışı tatil planlarını engelleyemedi. 

Sadece yurt dışına yaklaşık 250 bin kişinin gitmesi beklenirken, gelen talep Kurban Bayramı döneminde yurt içindeki tatil yörelerinde dolulukların yüzde 100'e ulaşmasını da sağlayacak. Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, Kurban Bayramı için yurt dışı turlarının hepsinin tükendiğini belirterek, "Bu bayram 8 bin kişi yurt dışı turlanmıza katılıyor. 



Cruise turlanmızda bayramla ilgili satışlar ise 1 ay önce doldu. Kıbrıs paketlerimizde son yerleri satıyoruz" dedi. 

Birçok turun satısı bitti Halen kültür turlarının satışının devam ettiğine dikkat çeken Erkan, şunları söyledi: "Bu paketlerimizde bayram kontenjanlarımızın yüzde 60'ı doldu. Kalan kontenjanların da bayrama girmeden dolacağını öngörüyoruz. 

Yurt içi oteller ve sanatçılı paketler şu an satışa devam ediyor. 12-13 Ekim'e kadar otellerde de dolulukların yüzde 100'e ulaşacağını düşünüyoruz." 


Ted Baker'ın küresel büyüme planları çerçevesinde odaklandığı yeni pazarlar arasında Çin de var. Marka, 6 ay içinde Çin'in Şanghay bölgesinde 2 yeni mağaza açtı. 


ADETA PATLAMA YAŞANDI 


ETS Tur Yurt İci Turlar Müdürü Suat Özbek de gelen talepte gecen yıla göre yüzde 52 artış olduğunu belirterek "Talepte patlama yasandı. Yüzde 75 talep Antalya'ya geliyor. 

Otellerin sanatcılı programları cok talep görüyor" diye konuştu. ETS Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü İlker Lanacı da "Yurt dışı turlarda yüzde 100 artış sağladık. En cok ilgi gören yerler Uzakdoğu, Dubai turları" dedi. Mika Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü Ercan Abitağaoğlu da İtalya turları ve Yunan adaları paket programlarının rağbet gördüğünü kaydetti. 


Yurt dışına erken git kazan dönemi 


JOLLY Tur dıs turizmde yeni bir uygulama başlattı. 'Erken Git Kârlı Cık' uygulamasıyla yurt dışında tatilini planlayıp 45 gun içerisinde gidenler oda bası 200 Euro, 45-90 içerisinde gidenler 150 Euro, 90-120 gUn icesinde gidenler 100 Euro indirim alacak. Jolly Tur Yurt Dışı Turlar MUdürü Tolga Tekin, kampanya ile 4 aylık dönemde 10 bin kişiyi tatile göndermeyi hedeflediklerini belirtti. 


Star


Geri Dön