24 / 07 / 2024

kurdaki artış tatil planlarını etkilemedi

kurdaki artış tatil planlarını etkilemedi

Kurlardaki yükselise rağmen birçok yurt dışı turu tükenirken, yaklaşık 250 bin kisi yurt dışına çıkacak. Yurt içinde de tatil yörelerinde dolulukların yüzde 100'e ulaşması bekleniyor..

Faiz artışında yeni yöntem! Piyasa hamlesi

Merkez Bankası hükümetin tutumu nedeniyle faizi beklendiği kadar artıramayınca döviz fırladı. Kurdaki tırmanışın önüne geçilemeyince de kredi kartlarında gecikme ve nakit çekim faizi yükseltildi. Kritik adım ‘örtülü faiz artışı’ olarak yorumlandı. İşte piyasayı bekleyenler...

Krediler yerinde sayarken kurdaki artış kredi hacmini patlattı!

18 Mayıs-14 Temmuz arasında dolar kurunda yaşanan 6,26 liralık artışla oluşan 800 milyar liranın üzerindeki kur farkı ile birlikte toplam kredi hacmi bu dönemde 1 trilyon liradan fazla büyüyerek ilk kez 10 trilyon lirayı aştı.

Tatilciler tatil sürecinde en çok ani fiyat artışlardan şikâyetçi!

Çözüm platformu Şikayetvar, bayram tatiline az bir süre kala; ulaşım, bilet ve konaklama firmalarıyla ilgili en çok şikâyet edilen konuları derledi. Bayram arifesinde ani fiyat artışı tüm sektörlerde en çok şikâyet edilen konu oldu.

Bayram tatili 9 güne çıktı! Fiyatlar yüzde 94 arttı; tatil süreleri kısaldı

Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Yaşanan fiyat artışlarına paralel olarak tatil süreleri azalırken, tatilseverlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında bu yıl da Antalya ve Muğla geliyor. İşte detaylar...

Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor!

Yüksek enflasyon nedeniyle maliyetlerde yaşanan artış, iç turizmde bu sene de yüzde 100'den fazla zamlara sebep oldu. Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor. 

Maaşlara dolar darbesi! Asgari ücret 10 günde 367 dolara geriledi!

Son günlerde döviz kurunda artış yaşanmaya başladı. 28 Mayıs’ta 425 dolar seviyesinde olan asgari ücret, kurdaki artışla 10 günde 367 dolara geriledi.

Kur Korumalı Mevduat'ın faturası ağırlaşıyor!

Kur Korumalı Mevduatlarda yaşanan yükselişe eşlik eden kurdaki artış, Merkez Bankası ve Hazine’nin üzerindeki yükü artırıyor. Bankacılar haftalık 6 milyar dolar ila 12 milyar dolar arasında Kur Koruma itfası yaşanacağını ifade ediyor.

ÖTV’ye yüzde 50 indirim hayal mi? İşte tüm detaylar..

Otomobil dünyası Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) ilişkin indirim gelişmelerine kitlenmiş durumda. Kurdaki artışların nedeni, fiyatı artmakta olan otomobillerde ÖTV'ye etki eden matrahın çok düşük kalıyor olması. Peki yeni matrahlar ne olacak? İşte ÖTV indirim oranına ilişkin detaylar..

Otomobillerde KDV ödenmeseydi fiyatlar nasıl olurdu? Kia Sportage 29 Eylül 2022 fiyat listesi

Kurdaki artış ile birlikte otomobil fiyatları da artarken yaşanan tedarik sıkıntıları ve hammadde problemi ile birlikte araç sahibi olmak artık neredeyse imkansız hale geldi. Peki, otomobillere ÖTV ödemeseydik fiyatlar nasıl olurdu? İşte Kia Sportage 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

iPhone 14 Pro Max alana tatil bedava!

Hem iPhone 14 Pro Max sahibi olup hem de Bulgaristan, İtalya ve Mısır'da tatil yapmak mümkün! Üstelik Türkiye'de iPhone 14 Pro Max'e vereceğiniz para fazlasıyla artıyor.

Artık sinemaya gitmek o kadar da pahalı değil

 Bu haber tüm sinema severleri yakından ilgilendiriyor… Tatil sezonun bitmesiyle birlikte herkes artık şehir hayatındaki koşturmaya adapte olmaya çalışıyor. Sosyal yaşamın vazgeçilmez tutkusu ve bir çok insanın vazgeçilmezi sinema sektörü yeni döneme bomba gibi girmeye hazırlanıyor. İşte CINEMAXIMUM

Tatilciler dikkat! Ucuz tatil yapmak mümkün

Oteller ile havayolu şirketlerin maliyetleri rekor düzeyde artış gösterdi. Bu nedenle de artık ucuza tatil yapmak hayal oldu. Uzmanlar bunun dünya çapında mümkün olmadığını dile getiriyor. 

Dolar nereye gidiyor? İki büyük kara delik!

Tüm önlemlere rağmen dolar kurunda artış devam ediyor. Kurdaki artışta başka faktörlerle birlikte Türkiye ekonomisindeki iki büyük kara delik etkili oluyor.

kurdaki artış tatil planlarını etkilemedi Haberi

kurdaki artış tatil planlarını etkilemedi

KURBAN Bayramı tatilinin 9 güne uzamasıyla birlikte yurt içi ve yurt dışı tatil yörelerine alan hazırlıkları sürüyor. 

Kurlarda meydana gelen artış bile binlerce kişinin yurt dışı tatil planlarını engelleyemedi. 

Sadece yurt dışına yaklaşık 250 bin kişinin gitmesi beklenirken, gelen talep Kurban Bayramı döneminde yurt içindeki tatil yörelerinde dolulukların yüzde 100'e ulaşmasını da sağlayacak. Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, Kurban Bayramı için yurt dışı turlarının hepsinin tükendiğini belirterek, "Bu bayram 8 bin kişi yurt dışı turlanmıza katılıyor. 



Cruise turlanmızda bayramla ilgili satışlar ise 1 ay önce doldu. Kıbrıs paketlerimizde son yerleri satıyoruz" dedi. 

Birçok turun satısı bitti Halen kültür turlarının satışının devam ettiğine dikkat çeken Erkan, şunları söyledi: "Bu paketlerimizde bayram kontenjanlarımızın yüzde 60'ı doldu. Kalan kontenjanların da bayrama girmeden dolacağını öngörüyoruz. 

Yurt içi...