29 / 04 / 2024

Küresel ham çelik üretimi 152,6 milyon tona ulaştı!

Küresel ham çelik üretimi 152,6 milyon tona ulaştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 2,2 artış gösterererek, 152,6 milyon tona ulaştı.



Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), merakla beklenen 2023 yılı ağustos ayı ham çelik üretim verilerini peş peşe açıkladı.

Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan verilere göre, küresel ham çelik üretimi, 2023 yılının Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre, yüzde 2,2 artış göstererek, 152,6 milyon tona çıktı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan resmi rakamlara göre, söz konusu dönemde Çin’in üretimi yüzde 3,2 artış gösterip 86,4 milyon tona ulaşırken, Japonya'nın üretimi ise yüzde 2,9 azalış göstererek 7,1 milyon tona düştü.

Merakla beklenen resmi rakamlara göre, söz konusu dönemde Almanya’nın üretimi yüzde 1 düşüş göstererek, 2,8 milyona tona inerken, ABD’nin üretimi ise yüzde 1,1 artış göstererek 7 milyon tona ulaştı.

Peki Türkiye'nin ham çelik üretiminde son durum ne? Türkiye'nin ham çelik üretimi azaldı mı? İşte Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlar...

Küresel ham çelik üretimi 152,6 milyon tona ulaştı!

Peki Türkiye'nin ham çelik üretiminde son durum ne? Türkiye'nin ham çelik üretimi azaldı mı? İşte Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlar...

Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türkiye'nin ham çelik üretimi de Ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 2,9 azalış göstererek 2,8 milyon tona düştü.

Ayrıca söz konusu rakamlara göre, 2023 yılının Ağustos ayında Brezilya'nın ham çelik üretimi yüzde 5,9 oranında gerileme göstererek, 2,7 milyon tona inerken, Rusya’da üretimin yüzde 8,9 artış göstererek 6,4 milyon tona yükseldiği de tahmin edildi.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre söz konusu dönemde, Hindistan’ın üretimi yüzde 17,4 artış göstererek, 11,9 milyon tona çıkarken, İran’ın üretimi de yüzde 24,1 inerek, 1,6 milyona geriledi.

Ayrıca konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, küresel ham çelik üretimi bu senenin ocak-ağustos döneminde de bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 0,2 artış gösterdi ve 1 milyar 256 milyon tona çıktı.

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

Üniversite öğrencilerine müjde! Destek ödemesi için başvurular başladı! Sakın kaçırmayın!

Aile Destek Ekim ayı ödemeleri ne zaman yatacak 2023? Sosyal yardım paralarına bu ay zam gelir mi? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön