17 / 05 / 2024

Küresel piyasalar bu haberi dört gözle bekliyor!

Küresel piyasalar bu haberi dört gözle bekliyor!

Yeni yılın ilk işlem haftasında Çin’dek Covid-19 vakalarıyla endişeli bir seyir izleyen küresel piyasalar, önümüzde hafta için de gözünü ABD’ye çevirecek.



Hafta boyu etkili olan resesyon endişeleri emtia fiyatları üzerinde etkili olurken, Brent petrolün varil fiyatı yüzde 6,8 azalışla 78,6 dolara indi.

Altın ve emtia tarafında ise, altının ons fiyatı haftalık yüzde 2,4 değer kazanarak 1.866,6 dolarla Haziran 2022'den bu yana en yüksek haftalık kapanışı gerçekleştirirken, tarım emtia fiyatları ise geriledi.

2023’ün ilk haftası New York borsasında, S&P 500 yüzde 1,45, Nasdaq endeksi yüzde 0,98 ve Dow Jones endeksi yüzde 1,46 değer kazandı.

Yeni haftanın veri takviminde, salı toptan stoklar, çarşamba haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve Cuma Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri takip edilecek.

 Küresel piyasalar bu haberi dört gözle bekliyor!

AVRUPA’DA ENFLASYON RAHATLIĞI

Enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla alış ağırlıklı bir seyir izleyen Avrupa borsalarında ise, gelecek hafta da bölge genelinde açıklanacak verilerin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön