17 / 05 / 2024

Küresel piyasalar bu haberi dört gözle bekliyor!

Küresel piyasalar bu haberi dört gözle bekliyor!

Yeni yılın ilk işlem haftasında Çin’dek Covid-19 vakalarıyla endişeli bir seyir izleyen küresel piyasalar, önümüzde hafta için de gözünü ABD’ye çevirecek.



Enflasyona dair verilerdeki gerilemenin Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikalarında önemli bir alan açtığını vurgulayan analistler, ancak, enflasyonun bankanın hedefinin hala çok üzerinde olduğunu düşünüyor.

Bunun yanı sıra, güçlenen resesyon riskini tetiklememek adına ECB'nin faiz artışlarında yavaşlamaya gideceğine yönelik beklentilerin de güçlendiğini ifade eden analistler, Avro Bölgesi'nde ekonomik aktiviteye ilişkin endişelerin son dönemdeki verilerle desteklendiğini kaydetti.

Küresel piyasalar bu haberi dört gözle bekliyor!

Avrupa borsalarında yeni yılın ilk haftasında İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,87, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 5,98, Almanya'da DAX endeksi yüzde 4,93 ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 6,22 yükseldi.

Yeni haftada Almanya'da sanayi üretimi ve Avro Bölgesi'nde işsizlik, cuma İngiltere'de sanayi üretimi, Almanya'da büyüme ve Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ile dış ticaret dengesi verileri takip edilecek.

ASYA’YA ÇİN DESTEĞİ

Asya piyasalarına bakıldığında ise, borsalarda geçen hafta Japonya hariç alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Çin'in salgın tedbirlerini kaldırması risk iştahını artıran başlıca sebep oldu.

Hafta boyunca Covid-19 önlemlerine ilişkin haber akışı etkili olurken, son olarak Çin'in 2020'den bu yana kapalı olan Hong Kong sınır kapısını yeniden açacağı duyuruldu.

Zor durumda olan bazı inşaat şirketlerine hükümetin yardım edeceğine yönelik haberler ve Ant grubunun sermaye artırım talebinin onaylanmasına dikkati çeken uzmanlar, Çin'in inşaat şirketlerine karşı tutumu ve teknoloji şirketlerindeki regülasyonun sona ermiş olabileceği beklentisinin de güçlendiğini söyledi.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) ise hafta içinde tahvil alımlarına devam etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön